Menu
Ajax O19 in voetbalgevecht niet voorbij PSV

Ajax O19 in voetbalgevecht niet voorbij PSV

Vier dagen na de dramatische uitschakeling door Paris Saint-Germain in de UEFA Youth League stond voor Ajax O19 zaterdag alweer een nieuw topduel op het programma. De uitwedstrijd tegen PSV leverde een heus voetbalgevecht op. Helaas werd daarin niet gescoord: 0-0. Na de eerdere bekeruitschakeling is de landstitel de enig overgebleven prijs voor de ploeg van trainer John Heitinga.

Vergeleken met zijn basis in het midweeks gespeelde Europese duel op de Toekomst, voerde Heitinga in Eindhoven verschillende wisselingen door in zijn basisformatie. Onder meer Dani de Wit, Ryan Gravenberch, Darren Sidoel en Kaj Sierhuis waren er tegen PSV niet (meer) bij.

Mitchel Bakker
Mitchel Bakker was wel van de partij. Het talent mocht woensdag als kersvers lid van de wedstrijdselectie ruiken aan het ‘grote werk’ bij Ajax 1. De verdediger bekeek Roda JC - Ajax (2-4) woensdag vanuit de dug-out in Kerkrade. Zaterdag stond de lange Bakker weer gewoon als linksback op het wedstrijdformulier van Ajax O19.

1. We zijn begonnen! Come on, #AjaxO19! ✖️✖️✖️#psvaja pic.twitter.com/6L36zbSuqS

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 februari 2018

In Eindhoven was een voetbalmiddag lang sprake van een gelijk opgaande en interessante strijd. Beide clubs kregen kansen. Ché Nunnely had zijn ploeg in de openingsfase al een voorsprong kunnen bezorgen. Oog in oog met doelman Mike van de Meulenhof verzuimde Nunnely om toe te slaan. PSV O19 dacht tot 2 keer toe recht te hebben op een penalty. De scheidsrechter zag in beide gevallen niets in het voorval.

Met het wegtikken van de minuten zocht zowel Ajax als PSV steeds vaker zijn toevlucht in lange ballen. Het kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede; het werd daardoor ook vooral een fysiek duel. PSV - Ajax was daarmee definitief een echt (en fair) voetbalgevecht.

Debuut Eros Maddy
Ook in de slotfase kreeg Nunnely nog een riante kans, maar ook dit keer lukte het de rechtsbuiten niet om toe te slaan. Omdat ook PSV een grote mogelijkheid in de slotfase om zeep hielp, was de 0-0 een terechte uitslag. Ajax blijft koploper in de kampioensgroep Eredivisie O19. De Amsterdammers hebben 2 punten meer dan AZ O19. De Alkmaarders speelden tot nu toe wel een wedstrijd minder.

Voor Eros Maddy was het een extra bijzondere middag. Hij verving in de slotfase Danilo Pereira en maakte daarmee zijn debuut voor Ajax O19. Lang hoeven de talenten van Heitinga niet te wachten op het volgende interessante duel. Vrijdag staat er op de Toekomst alweer een heuse mini-Klassieker op de rol.

Ajax O19: El Maach; Dest, Solomons (53. Pasquali), Kemper, Bakker; Ter Heide, Ekkelenkamp, Jensen (53. Ylätupa); Nunnely, Pereira (76. Maddy), Lang (85. Kaars).

90. Afgelopen! #AjaxO19 en PSV komen niet tot scoren. Het voetbalgevecht eindigt in 0-0. #psvaja pic.twitter.com/KWKHaUcvMy

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 februari 2018

Lees ook: Ajax O19 speelt mini-Klassieker op vrijdagmiddag
Lees ook: De Ligt en Wöber terug in wedstrijdselectie voor duel met FC Twente

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe