Menu
Ajax O19 legt basis voor zege met uitstekende eerste helft

Ajax O19 legt basis voor zege met uitstekende eerste helft

Ajax O19 heeft op overtuigende wijze de topper tegen AZ O19 gewonnen. Het werd op het trainingscomplex van de Alkmaarders in Wijdewormer 0-3 voor de ploeg van John Heitinga. De eindstand was al bij rust bepaald door goals van Saku Ylätupa, Noa Lang en Danilo Pereira. Laatstgenoemde miste in totaal 2 strafschoppen, al wist hij de 1e in de rebound te verzilveren.

Ajax-doelman Issam El Maach moest in de 1e minuut direct handelend optreden, maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting zijn collega van AZ. De Amsterdammers waren oppermachtig en hadden nauwelijks iets van de provinciegenoten te duchten.

Op een presenteerblaadje
Al in de 6e minuut opende Ylätupa de score. De bal werd door Ajax in het zestienmetergebied gebracht, waarna Sven Botman het leer op een presenteerblaadje bij zijn Finse teamgenoot bezorgde. Ylätupa hoefde alleen nog maar van dichtbij binnen te werken: 0-1

Na 25 minuten werd de score verdubbeld. Doelpuntenmaker Lang verzorgde het hoogtepunt van de middag door vrij voor AZ-doelman Jasper Schendelaar een kunststukje op te voeren. De lob van Lang was perfect uitgevoerd.

25. #AjaxO19 komt op 0-2!! Noa Lang stift de bal langs de doelman! 🖍#azaja pic.twitter.com/mESw6tNF91

— AFC Ajax (@AFCAjax) 3 maart 2018

Dat de marge nog voor rust 3 werd, was vanwege het Amsterdamse overwicht niet eens geflatteerd. Pereira mocht 7 minuten voor rust voor een strafschop aanleggen. De Braziliaan zag zijn inzet in 1e instantie worden gekeerd, maar was attent in de rebound:0-2.

38. Het gaat hard! Danilo Pereira benut de strafschop in 2 keer en maakt er 0-3 van! 🇧🇷#azaja pic.twitter.com/FjA9nuvRKQ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 3 maart 2018

Na rust daalde de amusementswaarde. Ajax hoefde niet meer zo nodig en dat was voor Heitinga reden om 4 wissels door te voeren. AZ kon simpelweg niet.

Het tweede bedrijf kende nog 1 opvallend moment. Pereira mocht vlak voor tijd wederom vanaf 11 meter aanleggen en miste opnieuw. Ditmaal kreeg de spits geen herkansing in de vorm van een rebound.

87. Pereira mist vlak voor tijd zijn 2e strafshop. Het blijft 0-3. #azaja pic.twitter.com/CMY3gbPAT8

— AFC Ajax (@AFCAjax) 3 maart 2018

Ondanks de zege was Heitinga niet helemaal tevreden. ,,Natuurlijk complimenten voor de jongens, alleen de uitslag had hoger moeten zijn. De energie en de inzet waren goed en het plan werkte. We hebben een prima wedstrijd gespeeld, alleen hadden we onszelf moeten belonen met nog meer goals.”

AZ O19 - Ajax O19 0-3 (0-3). 6. Ylätupa 0-1, 25. Lang 0-2, 38. Pereira 0-3

Ajax O19: El Maach; Dest, Van Gelderen, Botman, Kemper; Ekkelenkamp (80. Margaret), Ter Heide, Gravenberch (46. Jensen); Lang (80. Kaars), Pereira, Ylätupa (72. Schön)

Lees ook: O15 klopt PSV, remises voor O17 en O16

Tekst en beeld: Ajax.nl/Sven Koeneman