Menu
Ajax O19 maakt zich op voor loting Youth League

Ajax O19 maakt zich op voor loting Youth League

Ajax onder 19 gaat dinsdag in de koker bij de UEFA Youth League-loting. Het team van John Heitinga volgt het zogenaamde domestic path. Er wordt in Nyon 'doorgeloot'. Dat betekent dat Ajax ook meteen zijn mogelijke tegenstanders voor een eventuele tweede ronde kent.

Clubs van wie het eerste elftal uitkomt in de 'grote' Champions League volgen het champions path, een poulefase gekoppeld aan het originele hoofdtoernooi van de UEFA Champions League. Omdat Ajax 1 in de derde voorronde van het miljoenenbal werd uitgeschakeld door OGC Nice, komt O19 – dat afgelopen seizoen de landstitel veroverde - uit in het domestic path. Met daarin de kampioenen waarvan de hoofdmacht geen Champions League speelt.

2 knock-outrondes
In het domestic path moet Ajax twee knock-outrondes overleven om door te stromen naar de laatste zestien. Daar stromen de acht groepswinnaars van het champions path in.

Genieten op de Toekomst
Afgelopen seizoen werd Ajax O19 uitgeschakeld in de kwartfinale van het Europese toernooi. In Spanje was Real Madrid met 2-1 te sterk. Desondanks liet het hoogste jeugdelftal van de Amsterdammers het publiek regelmatig genieten op de Toekomst. Het team van toenmalig trainer Aron Winter boekte gedenkwaardige overwinningen op Juventus (2-0) en Dynamo Kiev (3-0).

May we have your attention please! Wat een omhaal van Kaj Sierhuis! ⚽️�� #UYL #ajabre pic.twitter.com/bwgoJEEIlL

— AFC Ajax (@AFCAjax) 19 oktober 2016

De loting is dinsdag om 14:00 uur. Houd de kanalen van Ajax in de gaten voor updates.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees