Menu
Ajax O19 maatje te groot voor AZ O19

Ajax O19 maatje te groot voor AZ O19

Ajax O19 heeft zonder al te veel problemen afgerekend met de leeftijdsgenoten van AZ. Dankzij twee doelpunten van Noa Lang zegevierde het team van Aron Winter met 0-2. Het kampioenschap komt op deze manier steeds dichterbij.

AZ begon stevig aan het duel en deelde meteen wat speldenprikjes uit aan de bezoekers. Na een minuut of vijftien nam Ajax het initiatief in de wedstrijd over. Reda Boultam bracht Noa Lang in stelling maar die vergat af te ronden. Boultam rook in de 25e minuut zelf aan de openingstreffer maar zijn schot rolde nét naast.

Lang breekt de ban
De ban werd in de 28e minuut alsnog gebroken door Lang die na een goede actie wist af te drukken in de verre hoek, 0-1. De kansen stapelden zich daarna in rap tempo op voor de bezoekers. Jasper Ter Heide, Lang en Ché Nunnely kregen riante mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Scherpte en geluk ontbraken echter in de afronding. De 0-1-ruststand weerspiegelde de verhoudingen op het veld dan ook onvoldoende. Winter koos na de pauze voor twee verse krachten. Mees de Wit en Noa Benninga betraden het veld ten koste van Boultam en Anderson Lopez.

Tweede treffer voor Lang
Ajax wilde in de tweede helft door met waar het gebleven was: dominant voetbal spelen. Flemming kreeg in kort tijdsbestek twee kansjes met het hoofd. Toch gaf AZ een duidelijk signaal af dat het anders te werk wilde gaan in het tweede bedrijf. Een schot van een aanvaller ging maar rakelings langs het doel van keeper Jeffrey de Lange. Kort daarna volgde een tweede waarschuwing toen de thuisploeg opnieuw dreigend in de doelmond van Ajax opdook. Noa Lang maakte aan de lastige fase een einde door zijn tweede van de middag aan te tekenen. Na een goede combinatie met De Wit prikte de jeugdinternational in de korte hoek raak.

Na de belangrijke 0-2 knakte er iets bij de thuisploeg en kon Ajax de bal meer rond laten gaan. Flemming zocht in de tweede helft nadrukkelijk naar zijn doelpunt maar Winter koos in de 68e minuut voor Martijn Kaars als diepe spits. Ook Kaars slaagde er ondanks goede mogelijkheden niet in om doel te treffen. Verdedigend kwamen de Amsterdammers nauwelijks meer in de problemen. De Ajacieden mochten het zich aanrekenen dat het ondanks een handvol kansen de score niet verder uitbouwde. Na 90 minuten vond arbiter Weeda het welletjes.

Afgelopen! #AjaxO19 rekent overtuigend af met AZ O19. Noa Lang bepaalde met twee treffers de eindstand op 0-2.
#AjaxO19 pic.twitter.com/ZliNv0zc6p

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 mei 2017Ajax O19 heeft titel in zicht
Al met al een gemakkelijke middag voor Ajax O19 dat met dank aan de doeltreffende Lang met drie punten terugkeerde naar Amsterdam. Zaterdag speelt het in de beker opnieuw tegen AZ. Ondertussen staat Ajax er goed voor in de strijd om de titel. Bij puntverlies van concurrent PSV kan het kampioenschap dan al een feit zijn. Bij winst van de Eindhovenaren heeft Ajax op zaterdag 20 mei aan een punt genoeg om de schaal binnen te slepen. Het treft dan Feyenoord op de Toekomst.   

Opstelling Ajax: De Lange; Bakboord, Sidoel, Kemper, Matusiwa, Ter Heide (80. Struijk), Lang (76. Ekkelenkamp), Boultam (45. De Wit.), Lopez (45.Benninga), Flemming (68. Kaars), Nunnely.

Bekijk ook: Highlights Ajax O19 - Sparta O19
Lees ook: Scorende debutant Botman spoelt EK-teleurstelling weg

Tekst en foto: Ajax.nl