Menu
Ajax O19 met de schrik vrij tegen Legia

Ajax O19 met de schrik vrij tegen Legia

Ajax O19 heeft dinsdag met de hakken over de sloot Europese overwintering in de UEFA Youth League veiliggesteld. De Ajacieden verloren de return uit de 2e ronde van het Domestic Path met 0-2 van Legia Warschau, maar prezen zich gelukkig dat de uitwedstrijd 2 weken geleden met ruime cijfers (1-4) was gewonnen. De ploeg van John Heitinga kwam met de schrik vrij en gaat zodoende in de koker voor de loting van de play-offs in december.

De Ajacieden leken op voorhand op rozen te zitten vanwege de riante uitgangspositie, maar wellicht was dat juist aanleiding voor de matige voetbalavond. Ajax leek de klus te gemakkelijk op te vatten en kwam overal op het veld een stap te laat.

Zorgelijke blikken bij de technische in de rust van de wedstrijd.
Zorgelijke blikken bij de technische in de rust van de wedstrijd.

Het begon al met doelman Nick Plomper, die in de 2e minuut te ver uitkwam en dat moest bekopen met een gele kaart. Legia kwam in de 14e minuut op voorsprong via een rake kopbal uit een vrije trap. Ajax kon er in het vervolg van de 1e helft weinig tegenover stellen en toonde zich vooral dreigend uit standaardsituaties.

Met de schrik vrij
Na de 0-2 van Legia, in de 2e minuut na rust, werd het spel van Ajax er niet beter op. Sterker nog: Legia kreeg in de 20 minuten die volgden een aantal dotten van kansen om de score uit te breiden. Ajax kwam echter met de schrik vrij.

Sierhuis kon geen goals aan zijn Youth League-totaal toevoegen.
Sierhuis kon geen goals aan zijn Youth League-totaal toevoegen.

Aan de overzijde toonde Ajax zich veel minder gevaarlijk, al was Jurgen Ekkelenkamp met een inzet op de lat heel dicht bij een treffer. Even daarvoor had Sven Botman zich tot reddende engel ontpopt, toen hij een Legia-aanvaller die op weg leek naar een goal met een tackle wist af te stoppen..

Geen goal voor Ajax
In de slotfase had Ajax de eer en de teleurstellende wedstrijd nog met een doelpuntje kunnen redden, maar een aanval met daarbij grote mogelijkheden voor eerst Sierhuis (kopbal gekeerd) en Victor Jensen (inzet van de lijn gehaald) leverde geen treffer op.

Ajax O19 - Legia O19 0-2 (0-1). 14. Zyro 0-1, 47. Cichocki 0-2

Opstelling Ajax O19: Plomper; Dest, Botman, Q. Maduro, Bakker; Pasquali (74. Gravenberch), Ter Heide, Ekkelenkamp; Schön, Sierhuis, Ylätupa (35. Jensen)

Bekijk ook: Heitinga kookt van binnen na dramatisch duel O19
Bekijk ook:
Highlights Ajax O19 - Legia O19

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst