Menu
Ajax O19 met overmacht naar kampioenspoule

Ajax O19 met overmacht naar kampioenspoule

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag het uitduel met ADO Den Haag met 2-3 gewonnen. Lang bleef het 1-0 voor de thuisploeg, maar diep in de tweede helft sloegen Martijn Kaars, Richonell Margaret en Jurgen Ekkelenkamp genadeloos toe. De aansluitingstreffer van ADO was enkel nog voor de statistieken.

Het ging moeizaam deze zaterdag tijdens de lunchwedstrijd tegen ADO. De aftrap van het laatste competitieduel van 2017 was al om 12:30 uur. De talenten van Ajax kwamen er dit keer niet echt lekker in.

Altijd lastig
Het was dan ook niet meer dan logisch dat de thuisploeg na een half uur op een 1-0-voorsprong kwam. ,,Het is altijd lastig om hier te spelen", zei Heitinga na afloop. ,,Je weet dat ze agressief zijn. Dan moet je slim zijn en uit de duels blijven. Als je denkt dat je het hier bij ADO wel even gaat doen, heb je het verkeerd."

46. De 2e helft is onderweg. @Johnheitinga voert 3 wissels door!

➡️ Solomons, Dest, Margaret
⬅️ Jensen, Kemper, Schön#adoaja pic.twitter.com/cK9Axvbiev

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 december 2017

Ajax kon weinig creëren en trainer Heitinga voerde in de rust 3 wissels door: ,,We waren zeker niet tevreden. De wissels hebben het goed ingevuld. Dat we winnen, is nu het belangrijkste. Je merkt aan de jongens dat het een pittig half jaar is geweest. Nu krijgen ze vakantie en daarna gaat het écht beginnen voor ons. In de kampioenspoule en in de UEFA Youth League."

'Compliment voor de jongens'
In de tweede helft scoorden Kaars, Margaret en Ekkelenkamp. Het kansenmissende ADO deed in de slotminuut nog wel iets terug: 2-3. Maar Ajax sleepte de zege toch uit het vuur. Daardoor eindigt de ploeg bovenaan in de competitie met liefst 10 punten voorsprong op PSV. ,,Dat is een compliment voor de jongens. We hebben 11 duels gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en een straatlengte voorsprong."

Scoreverloop: 31. 1-0, 68. Kaars 1-1, 71. Margaret 1-2, 86. Ekkelenkamp 1-3, 90. Boussakou 2-3

Opstelling Ajax O19: Plomper; Bakboord, Botman, Kemper (46. Dest); Ter Heide, Ekkelenkamp, Pasquali, Jensen (46. Solomons); Schön (46. Margaret), Kaars, Gravenberch.

Lees ook: Ekkelenkamp kijkt uit naar duel met PSG

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld: Ajax.nl/Gerard van Hees