Menu
Ajax O19 na zesklapper tegen Excelsior naar bekerfinale

Ajax O19 na zesklapper tegen Excelsior naar bekerfinale

Ajax O19 is dinsdagavond overtuigend doorgedrongen tot de bekerfinale. Op sportcomplex de Toekomst werd Excelsior O19 met 6-0 verslagen. Brian Brobbey was met 3 goals de grote man. Ook Anass Salah-Eddine, Damjan Dostanic en Venitchio Sint waren nog doeltreffend tegen de Rotterdammers, die de gehele tweede helft met 9 man speelden.

Feitelijk was de koers na een stief kwartiertje al gelopen. Excelsior leek een tegentreffer te incasseren, maar Nathan Tjoe a On tikte de bal met z'n hand uit het doel. De arbitrage was onverbiddelijk: rode kaart en strafschop voor Ajax. Brobbey wist vervolgens wel raad met het buitenkansje vanaf 11 meter: 1-0.

Ajax doet zaken
Daarmee stond Ajax op voorsprong, terwijl Excelsior in de beginfase met het raken van de paal én lat het gevaarlijkste was geweest. Na 33 minuten werd door de thuisploeg de marge verdubbeld. Brobbey zag zijn inzet uit een corner nog van de doellijn worden gekeerd, ditmaal wel reglementair, maar in de nastoot schoot Salah-Eddine schitterend raak: 2-0.

Drie goals: de wedstrijdbal mag mee naar huis.
Drie goals: de wedstrijdbal mag mee naar huis.

Vlak voor rust kwam Excelsior met 9 man te staan, toen spits Carlito Fermina op het been van Abdallah Aberkane ging staan. Een actie met wederom grote gevolgen voor de bezoekers. Op appel van de grensrechter volgde een rode kaart. Even daarvoor had de scheidsrechter Ajax al opnieuw een strafschop gegeven.

Ajacieden slagen in missie
Nadat Excelsior tot een negental was gereduceerd, bleef Brobbey opnieuw koelbloedig vanaf de stip. Dat Ajax O19 een finaleplek niet meer kon ontgaan, was toen al duidelijk. Maar er resteerde nog een helft en de Ajacieden waren voornemens er nog wat goals bij te prikken. En dat lukte. In de rebound tikte Brobbey de 4-0 binnen, waarna Dostanic en Sint de score verder opvoerden.

Ajax O19 - Excelsior O19 6-0 (3-0). 15. Brobbey 1-0 (strafschop), 33. Salah-Eddine 2-0, 45. Brobbey 3-0 (strafschop), 55. Brobbey 4-0, 82. Dostanic 5-0, 90. Sint 6-0.

Rode kaarten: 15. Tjoe a On (Excelsior), 39. Fermina (Excelsior)

Check voor alle goals ons Twitter-account

Tekst en beeld: Ajax.nl