Menu
Ajax O19 royaal langs ADO in doldriest duel

Ajax O19 royaal langs ADO in doldriest duel

Ajax O19 heeft goede zaken gedaan in de competitie. Op bezoek bij de leeftijdgenoten van ADO Den Haag boekte het team van John Heitinga zaterdag een klinkende 2-7-overwinning. Nicolas Kühn (2x), Victor Jensen, Jurgen Ekkelenkamp (3x) en Ryan Gravenberch waren de Amsterdamse doelpuntenmakers.

Dit paasweekend staat de Toekomst vooral in het teken van de ABN AMRO Future Cup 2018. Ajax O19 was dit weekend de enige ploeg in de jeugdopleiding met competitieverplichtingen.

Nicolas Kühn maakte zijn 1e minuten in het vlaggenschip van de jeugdopleiding

In Den Haag was er in de basisopstelling plaats voor Nicolas Kühn. De jonge Duitser, die afgelopen transferperiode overkwam van RB Leipzig, maakte zaterdag zijn 1e minuten in het vlaggenschip van de jeugdopleiding. De aanvaller maakte eerder al wel minuten als Jong Ajacied.

Op het jeugdcomplex van Den Haag begon Ajax uitstekend aan de wedstrijd. Na 17 minuten spelen was het dan ook meteen raak: Kühn ontving de bal vanuit het middenveld en wachtte tot het juiste moment met zijn schot. De Duitser verschalkte ADO's doelman Youri Schoonderwalt met zijn harde, maar geplaatste uithaal.

Ajax O19 op rozen
Luttele minuten later verdubbelde Jensen de score. Ekkelenkamp zette goed druk op de doelman die de bal vervolgens tegen zijn rug schoot, omdat de bal bleef liggen kon Jensen van grote afstand rustig binnenschieten. Na 28 minuten leek Ekkelenkamp zelf de wedstrijd te beslissen, hij maakte de 0-3.

Maar niets was minder waar. In de 39e minuut bracht Yayha Boussakou de spanning terug in de wedstrijd: 1-3. Vervolgens ontving Sergino Dest vlak voor rust zijn 2e gele kaart, waardoor de talenten met een man minder aan de tweede helft moesten beginnen.

Rust bij ADO Den Haag - #AjaxO19 ⤵️

⚽️ 0-1 Kühn (17’)
⚽️ 0-2 Jensen (23’)
⚽️ 0-3 Ekkelenkamp (28’)
⚽️ 1-3 Boussakou (39’)

������#adoaja pic.twitter.com/3RZG4k9fUA

— AFC Ajax (@AFCAjax) 31 maart 2018

De 10 overgebleven Ajacieden begonnen wederom sterk aan de tweede helft. Ekkelenkamp (penalty) en Kühn maakten kort na elkaar hun 2e doelpunt van de middag, waardoor al snel een 1-5-voorsprong op het scorebord stond. Nog geen 3 minuten later schoot Gravenberch de 1-6 tegen de touwen. In de soms spijkerharde wedstrijd had ADO'er Achahbar intussen ook een 2e gele kaart gekregen na een fikse tackle op de benen van Jensen.

#AjaxO19 wint met ruime cijfers op bezoek bij ADO Den Haag!

⚡️ 2-7! ⚡️

Klasse boys! ��#adoaja pic.twitter.com/pQop4NTRtB

— AFC Ajax (@AFCAjax) 31 maart 2018

Na 55 minuten pikte Boussakou ook nog zijn 2e doelpunt van de middag mee. De buitenspeler van ADO speelde een klein kwartier later even voor doelman, en maakte hands, waardoor ook hij moest vertrekken. De penalty die volgde werd verzilverd door Ekkelenkamp. Hij bepaalde de eindstand van deze enerverende wedstrijd op 2-7.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Dest (Rode kaart 44’), Van Gelderen (54. Solomons), Botman, Kemper; Ter Heide, Gravenberch (54. Pereira), Ekkelenkamp; Jensen (67. Margaret), Kühn (80. Schön), Ylätupa (67. Kaars).

Scoreverloop: 17. Kühn 0-1, 23. Jensen 0-2, 28. Ekkelenkamp 0-3, 39. Boussakou 1-3, 47. Ekkelenkamp 1-4 (pen.), 50. Kühn 1-5, 53. Gravenberch 1-6, 55. Boussakou 2-6, 69. Ekkelenkamp 2-7 (pen.)

Lees ook: Liveblog: Ajacieden onderuit tegen Sporting CP

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld (boven): Ajax.nl/Jasper Ruhe