Menu
Ajax O19 speelt gelijk in Rotterdam, titel naar PSV

Ajax O19 speelt gelijk in Rotterdam, titel naar PSV

Ajax O19 heeft dit seizoen naast de landstitel gegrepen. Zelf speelde de ploeg van trainer John Heitinga met 2-2 gelijk bij Feyenoord. Omdat koploper PSV ruim won, is de voorsprong nu 4 punten en Ajax heeft nog slechts 1 duel te gaan. PSV is dus kampioen.

Alleen door een wonder kon Ajax O19 de titel nog grijpen. PSV had al de beste papieren, want het won afgelopen woensdag al met 1-8 bij ADO Den Haag. Daarmee nam de ploeg een punt afstand van Ajax O19. Het enige dat de ploeg van trainer John Heitinga kon doen was zelf de 2 slotduels winnen. Te beginnen in Rotterdam bij Feyenoord O19 en helaas lukte dat dus niet.

Effectief Ajax
Tot een kwartier voor tijd zag het er echter goed uit. In de beginfase kreeg Feyenoord weliswaar de grootste kansen, maar behoedde doelman Issam El Maach zijn ploeg voor een achterstand. Ajax speelde verzorgd, in tegenstelling tot het slordige spel van de Rotterdammers. Want kansen kwamen er genoeg. Daarin toonde Ajax zich het meest effectief. Victor Jensen opende de score in de 13e minuut, net nadat Jasper ter Heide geblesseerd was uitgevallen en vervangen door de 15-jarige Kenneth Taylor. Een ruime 20 minuten later knalde Danilo Pereira de 0-2 achter doelman Jordie van Leeuwen.

Navajo Bakboord in fel duel.
Navajo Bakboord in fel duel.

Feyenoord langszij
In een rommelige tweede helft waarin veel werd gewisseld, waren de invallers van Feyenoord goud waard. Allereerst scoorde Naoufal Bannis de aansluitingstreffer met nog 12 minuten op de klok. Daardoor werd het heel spannend op Varkensoord, maar Ajax leek het te redden. Tot in de 90e minuut een andere invaller, Alex Bangura, alle titelaspiraties van de Amsterdammers aan diggelen schoot. Want omdat PSV dik won van NEC is de marge nu 4 punten in Eindhovens voordeel. Met nog slechts 1 duel op de agenda voor Ajax is het dus over en sluiten. PSV is ook in deze competitie de kampioen.

Scoreverloop: 13. Jensen 0-1, 34. Pereira 0-2, 78. Naoufal Bannis 1-2, 90. Alex Bangura 2-2

Opstelling Ajax O19: Issam El Maach; Boy Kemper, Sven Botman, Navajo Bakboord, Sergino Dest (70. Dean Salomons); Sebastian Pasquali, Jasper ter Heide (12. Kenneth Taylor), Victor Jensen (76. Richonell Margaret); Saku Ylätupa (70. Martijn Kaars), Danilo Pereira, Szabolcs Schön (83. Sontje Hansen).

Tekst en beeld: Ajax.nl

Lees ook: Ajax O10 kampioen!

Bekijk ook: Het kampioensfeest van Ajax O10