Menu
Ajax O19 speelt 'niet groots', maar bereikt wel halve finale beker

Ajax O19 speelt 'niet groots', maar bereikt wel halve finale beker

Ajax O19 had het woensdag moeilijk op bezoek bij Alphense Boys O19. De Ajacieden wonnen het kwartfinaleduel in de beker wel, maar de zege werd pas op het allerlaatste moment veiliggesteld. Venitchio Sint (foto) benutte in de slotminuut een penalty en bezorgde Ajax daarmee een plek in de halve finale.

Na ruim een kwartier spelen leek Ajax O19 nog een heerlijke avond tegemoet te gaan. Liam van Gelderen hielp zijn ploeg uit een corner al vroeg aan een voorsprong: 0-1. De ploeg van trainer John Heitinga kreeg het in het vervolg van het druk bezochte bekerduel nog onverwacht moeilijk tegen Alphense Boys.

'Gaven gelijkmaker cadeau'
De thuisploeg profiteerde vlak voor de pauze van 2 individuele fouten aan Ajax-kant. De Alphenaren straften de fouten hard af en stonden weer naast Ajax: 1-1. ''We gaven de gelijkmaker cadeau'', keek O19-trainer John Heitinga ontevreden terug. ''Daarbij wilden we de wedstrijd ook te snel beslissen.''

Ajax O19-trainer John Heitinga met zijn staf. (Archieffoto)
Ajax O19-trainer John Heitinga met zijn staf. (Archieffoto)

Na de rust waren Amsterdamse kansen zeldzaam. Dat kwam ook door het stugge, maar solide verdedigende spel van Alphense Boys, de oude amateurclub van Noussair Mazraoui. De enige Ajacied die dicht bij een doelpunt kwam, was Venitchio Sint.

De penalty die Ajax in de slotfase kreeg, na een overtreding op Eros Maddy, hielp de Ajacieden uiteindelijk op de valreep aan de winst. Sint schoot het buitenkansje binnen en bezorgde Onder 19 daarmee een plek in de halve finales van het bekertoernooi.  

'Tegen een amateurvereniging weet je dat meer wordt gevraagd dan alleen goed voetbal'

''Het was een echte bekerwedstrijd'', besloot Heitinga. ''Als je tegen een amateurvereniging speelt, weet je dat meer wordt gevraagd dan alleen goed voetbal. We speelden niet groots en hielden het onnodig lang spannend. Ik heb het in mijn carrière ook meegemaakt met Ajax 1 op bezoek bij Kozakken Boys in de beker. Je moet met deze bekerduels leren omgaan. We gaan deze wedstrijd nog bespreken. Want uiteindelijk willen we toch de beker winnen.''

Alphense Boys O19 - Ajax O19 1-2 (1-1), kwartfinale beker

Ajax O19: Reiziger; Van Gelderen, Kasanwirjo (Aberkane), Llansana, Douglas; Q. Timber, Abid (Sint), Taylor (Ünüvar); Maddy, Dostanic (Hoogewerf), Hansen.

Scoreverloop: 17. Van Gelderen 0-1, 42. 1-1, 90. Sint 1-2 (penalty)

Lees ook: Liveblog Real – Ajax | The day after: Welkom thuis, Ajacieden!
Bekijk ook: Highlights Real Madrid - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé