Menu
Ajax O19 toont karakter en wint van Sparta

Ajax O19 toont karakter en wint van Sparta

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een knappe uitzege geboekt op Sparta O19. De jeugdploeg van Aron Winter kwam tweemaal op achterstand, maar trok door doelpunten van Anderson Lopez, Martijn Kaars en Dani de Wit alsnog aan het langste eind: 2-3.

De Amsterdammers kregen voorafgaand aan het duel met Sparta goed nieuws uit de ziekenboeg. Vleugelaanvallers Mees de Wit en Ché Nunnely waren na wekenlang blessureleed weer fit genoeg voor een basisplek. 

Counter Sparta
De Spartanen verwelkomden de Ajacieden vanaf minuut één met stevige tackles en fysiek spel. Het tactische plan van Sparta was duidelijk: gevaar stichten via de counter. Middenvelder Mark Veenhoven voerde het perfect uit en zorgde na een half uur spelen met een geplaatst schot voor de 1-0. 

Dani de Wit gaf kort daarna het antwoord voor de bezoekers, die het lastig hadden op Het Kasteel. De 18-jarige middenvelder behield knap het overzicht en gaf Anderson Lopez een niet te missen kans: 1-1. Sparta toonde echter karakter en scoorde op slag van rust de 2-1, met aanvaller Ragnar Ache als doelpuntenmaker.

Wisseling van de wacht
Aron Winter zag dat zijn elftal moeite had met het fysieke spel van Sparta en bracht na rust Zian Flemming en Reda Boultam in het veld. De motor van de Amsterdamse ploeg begon na deze wijzingen op volle toeren te draaien. 

Invaller Martijn Kaars bracht de ploeg in de 79ste minuut terug in de wedstrijd (2-2). De Ajacieden zetten vervolgens de jacht in op de 2-3. Dani de Wit beloonde de strijdlust met een trefzekere kopbal, waardoor de drie punten alsnog in Amsterdamse handen belandden. 

Ranglijst
Ajax O19 passeert dankzij de overwinning Sparta op de ranglijst en heeft nu zes punten uit drie wedstrijden. Met een vierde plek op de ranglijst is het afwachten wat de bovenste drie ploegen (PSV O19, Feyenoord O19 en NEC/FC Oss O19) laten zien dit weekeinde.  


Scoreverloop: 34. Veenhoven 1-0, 41. Lopez 1-1, 44. Ache 2-1, 76. Kaars 2-2, 79. D. de Wit 2-3 

Opstelling Ajax: De Lange, Sidoel, Doekhi, Kemper, Bakker (45. Bakboord); D. De Wit, Matusiwa, Lang; Nunnely (62. Kaars), Lopez, M. de Wit (45. Boultam). 

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Archieffoto: Gerad van Hees