Menu
Ajax O19 treft Paris Saint Germain in play-off Youth League

Ajax O19 treft Paris Saint Germain in play-off Youth League

Ajax O19 is bij de loting voor de play-off in de UEFA Youth League gekoppeld aan Paris Saint Germain. Ajax speelt op 6 of 7 februari thuis. In deze ronde gaat het om 1 duel.

Het team van trainer John Heitinga haalde deze fase van de Europese competitie maar nipt. Na een uitstekende 1-4-overwinning in Polen op Legia Warschau volgde er in Amsterdam een 0-2-nederlaag. Net genoeg dus om te overwinteren.

De Youth League bestaat uit 2 competities: Een voor de landskampioenen en eentje dat is gevormd uit de jeugdteams van de Champions Leaguedeelnemers, waaronder Feyenoord.

Landskampioen Ajax O19 zal in de play-offwedstrijd uitkomen tegen Paris St. Germain, dat is ingestroomd via het pad van de Champions Leaguedeelnemers en daarin als 2e eindigde in de poule. De groepswinnaars plaatsten zich reeds voor de knockoutfase. Mocht Ajax de play-offronde winnen dan verdwijnt het op 9 februari in de koker voor de volgende ronde.

Het is niet de eerste keer dat Ajax O19 PSG treft. Drie jaar geleden versloeg Ajax de Franse ploeg met 6-1. Onder andere door 3 goals van Donny van de Beek.

UPDATE: Het duel met Paris St. Germain wordt gespeeld op dinsdag 6 februari, vanaf 18.00 uur.

Lees ook het verslag van die ontmoeting: Ajax A1 overtuigt in ouverture Youth League

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst