Menu
Ajax O19 wandelt door buitenwijk Thessaloniki

Ajax O19 wandelt door buitenwijk Thessaloniki

Op woensdagochtend strekte Ajax onder 19 de benen in een van de buitenwijken van Thessaloniki. De zonnige ochtendwandeling was een ontspannen voorbereiding op het UEFA Youth League-duel met PAOK. Om 14.00 uur beginnen de Ajacieden aan de heenwedstrijd in de tweede knock-outfase van het jeugdtoernooi.

Zwerfhonden en oude gebouwen
Vergezeld door rondlopende zwerfhonden werd al gauw duidelijk dat de jongelingen konden rekenen op een alternatieve wandelroute door de Griekse wijk. Geen prachtig natuurpark of mooie wateren, maar verouderde gebouwen waren het uitzicht van het hoogste jeugdteam van Ajax. De selectie en technische staf, gekleed in trainingspak, werden al gauw vol enthousiasme herkend door de lokale bevolking.

Dat de Ajacieden het naar hun zin hadden was duidelijk te zien op het Snapchat-account van Ajax: ,,Goedemorgen allemaal, we zijn hier in Thessaloniki en we zijn er klaar voor’’, lieten Deyovaisio Zeefuik en Reda Boultam weten. Ché Nunnely deed daar nog een schepje bovenop: ,,De drie punten gaan mee naar Amsterdam’’, zei de buitenspeler vol vertrouwen. 

Winter in Griekenland 
Of het team van Aron Winter daadwerkelijk de volle buit pakt tegen PAOK, zal moeten blijken om 14:00 uur in het Kaftanzoglio Stadion. Voor de hoofdcoach is de trip overigens niet de eerste ontmoeting met Thessaloniki: ,,We speelden hier met Oranje onder 19 ook het Europees Kampioenschap, dus het komt me wel bekend voor’’, aldus Winter.

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees