Menu
Ajax O19 wint KNVB Beker!

Ajax O19 wint KNVB Beker!

Ajax O19 is winnaar van de KNVB Beker. De ploeg van John Heitinga was woensdagavond in de finale met 1-3 te sterk voor FC Groningen. Kenneth Taylor ontpopte zich met 2 treffers tot man van de wedstrijd.

De Ajacieden zagen maar liefst 5 duizend toeschouwers op de tribunes van het Groningen-stadion. Het was Taylor die vlak voor rust met een subtiele vrije trap de ban brak: 0-1. Vervolgens hadden de Ajacieden lange tijd de zaken uitstekend op orde in Groningen.

In de tweede helft leek de wedstrijd in balans, totdat Groningen in de 70e minuut langszij kwam. Romano Postema schoof de bal onder Ajax-doelman Daan Reiziger door. De gelijkmaker (1-1) zorgde ervoor dat het thuispubliek massaal achter hun ploeg ging staan. Kon Ajax de druk weerstaan?

Taylor & Brobbey
Het was wederom de goed spelende Taylor die Ajax O19 bij de hand nam. Op aangeven van Brian Brobbey kon de middenvelder 12 minuten voor tijd de 1-2 binnentikken. Toen Brobbey in de 94e minuut zelf de trekker overhaalde was het feest compleet: de KNVB Beker was voor Ajax O19!

Opstelling Ajax O19: Reiziger; Kasanwirjo, J. Timber, Rensch, Salah-Eddine (87. Douglas); Q. Timber, Llansana, Taylor; Hansen (80. Pinas), Brobbey, Ünüvar (81. Regeer)

Scoreverloop: Groningen O19 - Ajax O19 (1-3): 40. Taylor 0-1, 70. Postema 1-1, 78. Taylor 1-2, 94. Brobbey 1-3.

Lees ook: Kampioenswedstrijd O19 wordt zaterdag uitgespeeld

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe