Menu
Ajax O9 en O10 in actie tijdens Amsterdam Youth Indoor

Ajax O9 en O10 in actie tijdens Amsterdam Youth Indoor

De 4e editie van het hoofdtoernooi van het Amsterdam Youth Indoor wordt op 13 en 14 januari gespeeld in Hoofddorp. Dit is een internationale krachtmeting voor de jeugdteams van Ajax in de categorie van O9 en O10. Het toernooi biedt de aanstormende talenten een mooie kans hun kwaliteiten aan een groter publiek te tonen.

Ajax O9 komt zaterdag in actie op het Koning Willem Alexander complex. Het team van trainer Rik Verhage neemt het op tegen KRC Genk, Sparta Rotterdam, SV Diemen, Fortuna Wormerveer en Vitesse. In de andere poule treffen onder meer KAA Genk en Bayer Leverkusen elkaar.

Speler van het Toernooi
De finale wordt gespeeld aan het einde van de middag, waarna zowel het winnende team als de runner-up een mooie beker ontvangt. Uiteraard is er ook een prijs voor de ‘Speler van het Toernooi’.

Ajax O10 op laatste dag in actie
Op de laatste dag van het toernooi is het tijd voor Ajax O10 om te voetballen. Ook zij spelen tegen KRC Genk en Sparta Rotterdam. Verder bestaat de poule uit Soccer Plus, FC Groningen en Zeeburgia. Ook hier geldt: de beste 2 teams krijgen een mooie beker. En wie weet mag een Ajacied zich na afloop 'Speler van het Toernooi' noemen.

Beide dagen worden afgesloten met een diner in de ABN Lounge. Hier kunnen de jeugdteams bijkomen van een dag zaalvoetballen. En misschien shirtje wisselen met de tegenstander... Wie weet!

Tekst en beeld: Ajax.nl/Celine de Graaff