Menu
Ajax O9 magistraal in de zaal: 64 treffers voor, 3 tegen

Ajax O9 magistraal in de zaal: 64 treffers voor, 3 tegen

Ajax onder 9 heeft zaterdag grote indruk gemaakt op het het Amsterdam Youth Indoor. De jeugdploeg scoorde 64 keer, kreeg 3 doelpunten tegen en was in de finale met 6-0 te sterk voor Club Brugge. Ajax.nl sprak met trainer Rik Verhage.

De 29-jarige coach kijkt met een tevreden gevoel terug op het jeugdtoernooi in de zaal: ,,Wij hebben een ontzettend hoog niveau behaald als team. Met een hoge intensiteit van verdedigen hebben wij de wedstrijden continue gedomineerd."

Verhage heeft een verklaring voor het grote aantal doelpunten van zijn team: ,,Aan de bal waren wij in staat om in zeer kleine ruimtes tot creatieve oplossingen te komen en daardoor het publiek te vermaken met aanvallend voetbal."

Ajax O9 en Club Brugge O9 staan klaar voor de aftrap.
Ajax O9 en Club Brugge O9 staan klaar voor de aftrap.
De creatieve oplossing wordt gezocht...
De creatieve oplossing wordt gezocht...
Smile!
Smile!

'Thuis blijven oefenen'
,,De spelers hebben de afgelopen maanden veel geoefend thuis en dan is het mooi dat ze op deze manier worden beloond," aldus Verhage. ,,Er heerst een ontzettend goede sfeer binnen en buiten het veld, waardoor de kinderen veel spelvreugde uitstralen en dit niveau met elkaar konden bereiken."

De jeugdcoach is echter pas tevreden als de talenten zich blijven ontwikkelen: ,,Het is nu belangrijk om deze sfeer binnen het team optimaal te houden. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen thuis blijven oefenen om het niveau naar een hoger level te brengen."

Groepswedstrijden
Ajax O9 - KRC Genk O9: 9-0
Ajax O9 - Fortuna Wormerveer O9: 11-0
Ajax O9 - Diemen O9: 6-1
Ajax O9 - Vitesse O9: 6-2
Ajax O9 - Sparta Rotterdam O9: 8-0

Finales
Halve finale: Ajax O9 - Bayer 04 Leverkusen O9: 8-0
Finale: Ajax O9 - Club Brugge O9: 6-0

Tekst en beeld: Ajax.nl