Menu
Ajax oefent in Qatar tegen Schalke 04

Ajax oefent in Qatar tegen Schalke 04

Ajax overwintert dit seizoen in Qatar. De landskampioen vertrekt zondag 4 januari en keert zondag 11 januari weer terug. Op 10 januari wordt er in Doha een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Duitse Schalke 04. Dat duel begint om 17:30 uur lokale tijd. Op de wedstrijdshirts van Ajax is dan voor het eerst de naam van de nieuwe hoofdsponsor Ziggo te zien.

Ajax en Schalke delen geen grote historie. In seizoen 1959-1960 troffen de clubs elkaar twee keer vriendschappelijk (3-0 en 1-2 winst voor Ajax). In seizoen 1968-1969 vond de laatste confrontatie plaats. Dit duel – ook vriendschappelijk – eindigde in 4-2 voor Ajax.

Schalke staat momenteel op de elfde plaats in de Bundesliga. Die Königsblauen doen nog volop mee in de Champions League, de club staat tweede in groep G achter Chelsea. Het duel met Schalke betekent voor Ajax natuurlijk een weerzien met Klaas Jan Huntelaar. De spits maakte in zijn Ajax-jaren 105 doelpunten in 136 officële duels.

Het trainingskamp in Qatar heeft ook nog een speciaal tintje voor Frank de Boer. De hoofdtrainer sloot er zijn actieve carrière als profvoetballer af.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst