Menu
Ajax oefent in Schotland

Ajax oefent in Schotland

Ajax speelt in de voorbereiding op het seizoen 2007-2008 twee oefenwedstrijden in Schotland. De Amsterdamse club neemt het op tegen Glasgow Rangers en Falkirk FC.

ajax logo carrousel

Ajax ontmoet op dinsdag 24 juli Glasgow Rangers in het Ibrox stadion. Glasgow Rangers, de 51-voudig kampioen van Schotland, is de voormalige club van onder andere huidig Ajax-jeugdtrainer Frank de Boer. Op dit moment staan bekende namen als Thomas Buffel en Dado Prso op de teamlijst van de Gers, die gecoacht worden door Walter Smith en zijn assistent Ally McCoist. Ajax speelt om 20.00 lokale tijd tegen de Schotse grootmacht.

Op 28 juli oefent Ajax tegen Falkirk FC, een ambitieuze club uit de Scottish Premier League die nog niet zo lang geleden een nieuw stadion betrok, The Falkirk Stadium. In de selectie van Falkirk FC vallen vooral de namen van de twee keepers op; Jeroen Lambers is een 27-jarige Nederlander die bij FC Groningen vandaan komt en Kasper Schmeichel is een 20-jarige Deen en inderdaad, de zoon van de legendarische Peter Schmeichel. Falkirk FC staat momenteel op de zevende plaats in Schotland. De oefenwedstrijd tussen Ajax en de Bairns begint op zaterdag 28 juli om 15.00 uur plaatselijke tijd.