Menu
Ajax oefent in VS tegen Timbers

Ajax oefent in VS tegen Timbers

Het tweede oefenduel van Ajax op Amerikaanse bodem is bekend. Naast het al eerder aangekondigde duel met DC United (22 mei) oefent Ajax op woensdag 25 mei tegen The Portland Timbers. De aftrap is om 19:00 uur lokale tijd. Vanwege het tijdsverschil (in Portland is het 9 uur vroeger) zal de wedstrijd voor Nederland midden in de nacht zijn. De oefentrip naar Amerika vormt voor Ajax de afsluiting van het voetbalseizoen.

The Portland Timbers maken dit jaar hun debuut in de Major League Soccer. Ruim 36 jaar na de oprichting zijn de Timbers voor het eerst op het hoogste niveau in Amerika actief. Afgelopen zaterdag begonnen ze de competitie met een uitwedstrijd tegen de Colorado Rapids. Drie dagen na de oefenwedstrijd tegen Ajax krijgen de Timbers DC United op bezoek, uitgerekend de club waar Ajax op 22 mei in Washinghton de oefencampagne in Amerika tegen begint.

Ajax speelt de oefenwedstrijd tegen The Portland Timbers op het JELD-WEN Field, het onlangs gerenoveerde thuisstadion van de Timbers in het noordwesten van de Verenigde Staten.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst