Menu
Ajax oefent tegen Almere City

Ajax oefent tegen Almere City

Ajax speelt op dinsdag 9 augustus een oefenwedstrijd tegen Almere City FC. De spelersgroep van trainer Frank de Boer zal vanwege de interlandverplichtingen van sommige selectiespelers bestaan uit een combinatie van eerste elftalspelers en spelers uit Jong Ajax. Ajax en Almere City FC hebben een samenwerkingsverband.

De vriendschappelijke ontmoeting op het Almeerse kunstgras begint om 19:30 uur. Het duel wordt gespeeld kort nadat Ajax de competitie is gestart tegen en bij De Graafschap. De ouverture van de Eredivisie tegen de Superboeren wordt op zondag 7 augustus gespeeld in Doetinchem. De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar FC Twente is de eerste echte krachtmeting van het nieuwe seizoen 2011 - 2012. Dit duel wordt op 30 juli afgewerkt in de Amsterdam ArenA.

Ajax en Almere City FC zijn bepaalde geen vreemden voor elkaar. Ajax en Almere City FC sloten met ingang van het seizoen 2010-2011 een vijfjarig samenwerkingsverband. Beide clubs werken intensief samen op voetbaltechnisch gebied. Dat ook wat betreft de jeugdopleiding wordt samengewerkt, bewijst talent Damian van Bruggen (foto, midden). De centrale verdediger maakt komend seizoen als eerste jeugdspeler de overstap van Almere City FC naar Ajax.

Tekst en foto: Ajax.nl