Menu
Ajax oefent tegen amateurs

Ajax oefent tegen amateurs

In de voorbereiding op het komende seizoen zal Ajax ook een oefenduel spelen tegen de amateurs van de eigen zaterdagtak. Dat duel wordt op 3 juli gespeeld. Ook de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op 20 juli staat vast.

Ajax heeft onlangs tijdens het trainingskamp in Portugal al eens tegen de amateurs van Ajax Zaterdag gespeeld. Toen, op 9 januari 2010 in Estadion da Nora, won het team van Martin Jol met 7-0 van de ‘kleine broer’. Christian Eriksen en Geoffrey Castillion maakten na rust allebei hun officieuze debuut.

Rijnsburgse Boys is het afgelopen seizoen derde geworden in de hoofdklasse A en speelt de komende jaargang in de nieuw gevormde Topklasse, de nieuwe afdeling tussen de Jupiler League en de hoofdklasse-amateurs in.

Ajax oefende in het verleden drie keer tegen Rijnsburgse Boys. In 1986 wonnen de Amsterdammers onder leiding van Johan Cruijff met 5-0, in 2001 won het team van Co Adriaanse met 10-0 en ook in de laatste editie van de onderlinge ontmoetingen bereikte Ajax de dubbele cijfers. In 2005 werd het 12-0.

Met de vaststelling van de duels tegen Ajax Zaterdag en Rijnsburgse Boys komt het aantal oefenduels dat tot nu bekend is, op vier. Een overzichtje van de vier tot nu toe vastgestelde oefenwedstrijden:

3 juli Ajax - Ajax zaterdag
18 juli FC Porto - Ajax
20 juli Rijnsburgse Boys - Ajax
23 juli Ajax - Chelsea

Houd de pagina kaartverkoop in de gaten voor de verkoopschema's van de betreffende oefenduels.