Menu

Ajax oefent tegen Benfica en FC Volendam

Ajax, momenteel op trainingskamp in Portugal, speelt op woensdag 22 januari in Lissabon een oefenduel tegen SL Benfica. De wedstrijd begint om 21.00 uur plaatselijke tijd (+1 in Nederland). Het duel wordt gespeeld in het Estadio da Luz van het Portugese Benfica.

De selectie van Ronald Koeman is woensdag 15 januari vertrokken naar Faro en verblijft ruim een week in Portugal. Gisteren werd VfL Wolfsburg in het eerste oefenduel na de winterstop reeds verslagen met 1-0 door een doelpunt van Wamberto.

Verder speelt Ajax zaterdag 18 januari om 18.00 uur plaatselijke tijd nog een oefenwedstrijd tegen Aberdeen. De selectie vertrekt vervolgens op woensdag 22 januari naar Lissabon voor het duel tegen Benfica, dat te zien zal zijn op RTL5. Aansluitend vertrekt Ajax naar Egypte om het trainingskamp op vrijdag 24 januari in Caïro af te sluiten met een galawedstrijd tegen Al-Ahly. Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 14.45 uur plaatselijke tijd (-1 in Nederland).

De voorbereiding zal dinsdag 28 januari worden afgesloten met een wedstrijd tegen FC Volendam. Onder het thema 'Volendam United met Amsterdam!' organiseert de stichting Volendam United een voetbalavond waar dit duel onderdeel van uitmaakt.

Eerst komen de schoolstraatvoetbalkampioenen van Volendam en Amsterdam tegen elkaar in actie. Als extra spelen twee teams met oud-spelers van FC Volendam en Ajax een straatvoetbalwedstrijd. In actie komen dan voor Ajax Marco van Basten, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Wim Kieft, John van 't Schip, Danny Blind, Bryan Roy en Stanley Menzo en voor FC Volendam Wim Jonk, Pier Tol, Keje Molenaar, Arnold Mühren, Gerrie Mühren, Johan Steur, Tom Sier en Jaap Schilder.

Het evenement, dat wordt gehouden in het stadion van FC Volendam, begint om 19.30 uur.

Kaartverkoop voor het duel tegen Volendam