Menu
Ajax oefent tegen Benfica

Ajax oefent tegen Benfica

Ajax oefent op 26 juli in het Estadio da Luz in Lissabon tegen Benfica, twee maanden geleden nog finalist van het UEFA Europa Leaguetoernooi. Het Portugese stadion was in mei het schitterende decor van de Champions Leaguefinale.

De Ajax-selectie zal worden opgedeeld in twee teams. Het ene deel van de selectie speelt tegen Benfica 1 en het andere deel zal eerder op de dag een oefenwedstrijd tegen Jong Benfica spelen op het jeugdcomplex van de club. Dit om, net als vorig jaar, de volledige A-selectie qua hoeveelheid wedstrijdminuten een zo vergelijkbaar mogelijke voorbereiding te laten hebben.

De Eusebio Cup bestaat sinds 2008 uit eerbetoon aan de beroemdste Portugese voetballer allertijde, Eusébio da Silva Ferreira. In die eerste editie was Inter Milaan de opponent een jaar later opgevolgd door stadsgenoot AC Milan. In de opvolgende jaren waren achtereenvolgens Tottenham Hotspur, Arsenal, Real Madrid en São Paulo FC de sparringspartners van Benfica.

De club zelf presteerde vorig seizoen uitstekend door de finale te halen van de UEFA Europa League. De eindstrijd tegen Sevilla eindigde doelpuntloos gelijk. Pas in de strafschoppenserie maakten de Spanjaarden het verschil.

Het tijdstip van de oefenwedstrijden staat nog niet vast. Houd de site in de gaten voor meer informatie.

Tekst: Ajax.nl