Menu

Ajax oefent tegen Celtic en Norwich City

Ajax speelt in de aanloop op het seizoen 2002-2003 oefenwedstrijden tegen onder andere Celtic en Norwich City. Trainer/coach Ronald Koeman begint op woensdag 3 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op woensdag 24 juli staat Ajax in Glasgow tijdens ?Fan Day? tegenover Celtic; drie dagen later, op zaterdag 27 juli, speelt Ajax in Norwich in het kader van het 100-jarig bestaan van Norwich City. Bovendien staat Ajax begin augustus in het Amsterdam Tournament tegenover Manchester United en FC Barcelona.

Ajax opent de oefencampagne op het seizoen 2002-2003 op zaterdag 6 juli in Amsterdam. De eerste tegenstander is dan Zeeburgia. Saillant detail: komende zondag speelt Ajax tegen FC Utrecht zijn 2000ste officiële wedstrijd sinds de invoering van de Eredivisie in het seizoen 1956-1957. De eerste tegenstander in die reeks was destijds Zeeburgia, dat op 28 augustus 1956 in de eerste ronde van de KNVB Beker door Ajax met 6-1 werd verslagen.

Spelers en technische staf van Ajax slaan van maandag 8 juli tot en met zaterdag 13 juli hun traditionele trainingskamp op in De Lutte. Tijdens dat trainingskamp zal Ajax oefenwedstrijden spelen tegen Be Quick (op dinsdag 9 juli in Zutphen), tegen Achilles ?12 (op donderdag 11 juli in Hengelo) en tegen AGOVV (op zaterdag 13 juli in Apeldoorn).

Na het trainingskamp in De Lutte vervolgt Ajax de oefenreeks tegen H.F.C. Haarlem, de Gouden Gids divisionist waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft. Het duel in Haarlem staat op de kalender voor woensdag 17 juli in Haarlem. Voordat Ajax op 23 juli afreist naar Schotland wacht op zaterdag 20 juli BVO Emmen in Veenoord.

In Glasgow en Norwich zal Ajax tussen de wedstrijden door korte trainingskampen beleggen.

Ajax neemt op 2 en 4 augustus in de Amsterdam ArenA deel aan het door IEP georganiseerde vierde Amsterdam Tournament. Het Amsterdam Tournament kent dit jaar wederom een ongekend sterke bezetting. Ajax speelt op vrijdag 2 augustus tegen Manchester United en op zondag 4 augustus tegen FC Barcelona.

Over de kaartverkoop voor de oefenwedstrijden van Ajax binnen de eigen landsgrenzen volgt nadere informatie. Voor de duels tegen Celtic en Norwich City zullen aanbiedingen verschijnen van Ajax Travel.

Kaarten voor het Amsterdam Tournament zijn vanaf 25 mei in de vrije verkoop verkrijgbaar bij de kantoren van Ticketbox. Reeds op 4 mei start de verkoop aan de Seizoen Club Cardhouders, op 11 mei aan de leden van de Supportersvereniging Ajax en op 18 mei aan de houders van een Ajax Club Card.

Het complete oefenschema ziet er als volgt uit:
Woensdag 3 juli Eerste trainingsdag, Amsterdam
Zaterdag 6 juli Zeeburgia ? Ajax, Amsterdam: 14.30 uur
Maandag 8 juli Vertrek naar trainingskamp in De Lutte
Dinsdag 9 juli Be Quick ? Ajax, Zutphen: 19.30 uur
Donderdag 11 juli Achilles ?12 ? Ajax, Hengelo: 19.30 uur
Zaterdag 13 juli Einde trainingskamp in De Lutte
Zaterdag 13 juli AGOVV ? Ajax, Apeldoorn: 14.30 uur
Woensdag 17 juli H.F.C. Haarlem ? Ajax, Haarlem: 19.30 uur
Zaterdag 20 juli BVO Emmen ? Ajax, Veenoord: 14.30 uur
Dinsdag 23 juli Vertrek naar trainingskamp in Schotland
Woensdag 24 juli Celtic ? Ajax, Glasgow: 19.45 uur (lokale tijd)
Donderdag 25 juli Vertrek naar trainingskamp in Norwich
Zaterdag 27 juli Norwich City ? Ajax, Norwich: 15.00 uur (lokale tijd)
Vrijdag 2 augustus Ajax ? Manchester United, Amsterdam: 21.15 uur
Zondag 4 augustus Ajax ? FC Barcelona, Amsterdam: 20.45 uur