Menu
Ajax oefent tegen Celtic

Ajax oefent tegen Celtic

Ajax heeft een nieuwe wedstrijd aan de oefencampagne toegevoegd. De landskampioen oefent op zaterdag 21 juli in de Amsterdam ArenA tegen het Schotse Celtic. De aanvang is 19:00 uur.

In de historie speelde Ajax negen keer tegen de Schotse formatie. De allereerste keer was in maart 1971 in de kwartfinale van de Europa Cup. Ajax won het eerste duel met 3-0, waardoor ondanks de 1-0 nederlaag in Schotland, de weg vrij was naar de halve finale.

Elf jaar later, in 1982, troffen de Amsterdammers en de voetballers uit Glasgow elkaar weer. In Celtic Park hielden de clubs elkaar met 2-2 in bedwang, maar in Olympisch stadion was Celtic verrassend de sterkste (1-2).

Daarna speelden Ajax en Celtic nog een zeer belangrijke tweeluik tegen elkaar. In het seizoen 2000-2001 moesten de ploegen onderling strijden voor een plaatsje in de groepsfse van de Champions League. Het Ajax van trainer Co Adriaanse ging in de Amsterdam ArenA hard ten onder (1-3), maar was in Schotland wel de meerdere dankzij een treffer van Wamberto, 1-0. Die goal was echter te weinig voor plaatsing in het hoofdtoernooi.

De laatste keer dat Celtic en Ajax ontmoetten was in een vriendschappelijke wedstrijd tijdens het trainingskamp in juli 2002. Wederom in Glasgow won Ajax met 3-1.

Houd de site in de gaten voor informatie over de kaartverkoop

Tekst: Ajax.nl
Foto: Collectie Ajax