Menu
Ajax - Olympique Lyon in Duitse handen

Ajax - Olympique Lyon in Duitse handen

Wolfgang Stark is woensdagavond scheidsrechter bij het UEFA Champions Leagueduel Ajax - Olympique Lyon. De 41-jarige Duitser had vorig seizoen de leiding bij de veelbesproken halve finale in de Champions League tussen Real Madrid en FC Barcelona. Hij deelde toen twee rode kaarten uit en stuurde Real-coach José Mourinho naar de tribune.

Stark is geen onbekende van Ajax. Tweemaal eerder had hij de leiding bij een wedstrijd van Ajax. In voorbereiding op het seizoen 1998-1999 floot hij het oefenduel VfB Stuttgart – Ajax (0-3). In het seizoen 2005-2006 was hij de leidsman bij Ajax - Inter (foto, 2-2) in de Champions League.
De Duitse scheidsrechter wordt in de Amsterdam ArenA door liefst vijf landgenoten bijgestaan. Jan-Hendrik Salver en Mike Pickel zijn allebei assistent-scheidsrechter. Marco Fritz is aangesteld als vierde official. Babak Rafati en Robert Hartmann zijn vijfde en zesde man.

Ajax - Olympique Lyon begint woensdag om 20:45 uur. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar via onderstaande link. Op de wedstrijddag is er vanaf 10:00 uur kaartverkoop aan de stadionkassa's van de ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Olympique Lyon