Menu
Ajax Onder 19 uitgeschakeld op ICGT toernooi

Ajax Onder 19 uitgeschakeld op ICGT toernooi

Ajax O19 is uitgeschakeld in de strijd om toernooiwinst. Ze werden laatste in de poule na een gelijkspel tegen FC Volendam. De Ajacieden bleven steken op een 2-2-stand.

In de laatste poulewedstrijd moest Ajax drie punten halen om kans te maken op een plek in de volgende ronde. Het liep echter niet zoals ze verwacht hadden.

Aron Winter stuurde een aanvallend ingesteld elftal binnen de lijnen. Met Sven Botman en Pascal Struijk had Ajax genoeg kopkracht en lengte voorin. De start van de Amsterdammers was dan ook veelbelovend. Dat resulteerde al snel in een 1-0-voorsprong. Na de goal bleef Ajax aandringen, maar kon de score niet verder uitbreiden. Dat had ernstige gevolgen, want Volendam schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Vlak voor rust werd Pascal Struijk ruw naar beneden getrokken in het zestienmeter gebied, maar de leidsman wilde van geen penalty weten.

Wederom gelijkspel
Na rust was het Struijk die Ajax weer op voorsprong zette. Een geweldige actie van Jurrien Maduro ging daaraan vooraf. Lang konden de talenten echter niet van de voorsprong genieten. Binnen enkele minuten lag de bal alweer achter Ajax-doelman Nigel Bouman. Hierna konden de Ajacieden geen verschil meer maken en bleef de score steken op 2-2.

Koogbokaal
Door deze uitslag is Ajax als laatste geƫindigd in de poule. Ze zijn uitgeschakeld voor de volgende ronde. Toch komen ze op de tweede dag van het ICGT toernooi in actie (maandag 5 juni, red.). Torino is dan om 11:10 uur de tegenstander in de strijd om de Koogbokaal.


Tekst en foto's: Ajax.nl

11:10 uur tegen Torino