Menu
Ajax onder loep Kroatische pers

Ajax onder loep Kroatische pers

De Kroatische kranten staan op de dag van Dinamo Zagreb – Ajax op vele manieren stil bij het Europa League-duel. Daarbij geven de nieuwsbladen speciale aandacht aan de Ajax’ Serviërs Pantelic en Sulejmani. Ook Dario Cvitanich wordt in de dagbladen uitgelicht. De Argentijnse spits van Ajax wordt aan zijn Kroatische roots herinnerd.

De nationale sportkrant SN heeft de eerste vier pagina’s ingeruimd om vooruit te blikken op Dinamo Zagreb – Ajax. Op de cover staat een quote van Dario Cvitanich afgedrukt. ,,Ik ben verheugd over mijn eerste bezoek aan Kroatië, maar het is zonde dat de wedstrijd vanavond veel gevoel mist doordat er geen publiek bij aanwezig is”, zo tekent sportske novosti op uit de mond van de Ajax-spits.

Verder geeft de sportkrant Dinamo vijf tips om het tegen Ajax beter te doen dan in de heenwedstrijd in de ArenA (2-1 zege Ajax). ‘Vijf dingen uit Amsterdam die we niet moeten herhalen’ kopt SN. In de opsomming wordt onder meer aangehaald dat Ajax in het eerste treffen sneller, sterker en aggresiever speelde. Ook meldt de krant dat Suarez in Amsterdam niet af te stoppen was. Dat moet vanavond duidelijk anders, meent de krant.

In de kaders rondom om de voorbeschouwing is ook ruimte voor een aflevering van Dinamo – Ajax uit 1976. ,,Zo’n 33 jaar geleden wonnen we met 4-0 van Ajax!”, gaat SN terug in de tijd.

‘Tegen Ajax geen Mandzukic en een slechte traditie’, kopt Jutarnji List. De krant uit Zagreb schrijft in zijn bespiegeling dat Dinamo het in deze tijd van het jaar zelden goed doet. Ook schrijft de krant over ‘de grote voetbaldepressie’ waar Kroatië momenteel in verkeert. Op de overige sportpagina’s zorgen een foto van een juichende Wesley Sneijder in Inter-shirt en berichtgeving over AZ Alkmaarom voor de overige Nederlandse tinten in het nieuwsblad van Zagreb.

Vecernji list heeft tot slot vooral oog voor de economische gevolgen - mede doordat het twee thuisduels zonder publiek speelt en door de straf van de UEFA nog op nul punten staat - van de wedstrijden van Dinamo Zagreb in de Europa League. ,,Eindigen we in de plus of in de min?”, vraagt de courant uit Zagreb zich af.