Menu
Ajax onderschat Austria niet

Ajax onderschat Austria niet

Ajax begint donderdag aan de poulewedstrijden van het UEFA Cuptoernooi. Nadat de eerste ronde vrij was voor Ajax, neemt het team het op tegen Austria Wien; dat de openingswedstrijd met 4-1 verloor. ,,Toch is er geen gevaar voor onderschatting", aldus Henk ten Cate.

De trainer beloont twee spelers voor hun inzet van de afgelopen weken. Jan Vertonghen en Edgar Manucharyan maken deel uit van de selectie. ‘Het is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge spelers dat ze ook deel uitmaken van een groep in voorbereiding op een Europese wedstrijd. Dat is toch anders dan normaal. We gaan in een hotel, er is meer media-aandacht. De sfeer is heel anders. Jan heeft momenteel de pech dat Ajax zo goed speelt, waardoor hij er buiten valt. Edgar is van ver gekomen. Hij heeft sinds hij bij Ajax zit veel pech gehad. Maar hij zou eventueel kunnen beginnen tegen Austria Wien.”

Het opnemen van Vertonghen en Manucharyan gaat ten koste van George Ogararu en Olaf Lindenbergh. ,,Iedere week weer moet ik spelers op de tribune zetten'', stelt Ten Cate. ,,Over enkele weken hoop ik 24 man fit te hebben en dan moet ik er zes teleurstellen. Dat zijn de minst leuke beslissingen die je als trainer moet nemen. Normaal gesproken heb ik twee verdedigers, twee middenvelders, twee aanvallers en een keeper op de bank. Voor morgen denk ik dat ik aan een verdediger genoeg heb. Daarom heb ik een extra aanvaller erbij. De reglementen staan helaas niet toe dat ik meer dan zeven spelers naast me op de bank heb.”

Edgar Manucharyan maakt deel uit van de selectie voor het duel tegen Austria Wien. Edgar Manucharyan maakt deel uit van de selectie voor het duel tegen Austria Wien.

Van tegenstander Austria Wien wisten Ten Cate en zijn staf tot anderhalve week geleden alles. ,,We weten er veel van af en toch ook weer niet, want nadat de trainer daar vorige week is ontslagen, is het een beetje anders. Afgelopen zaterdag stelde de nieuwe trainer vijf nieuwe spelers in zijn basis op. Bij die wedstrijd waren wij niet, maar we hebben wel een scout ter plaatse en hij zal ons vandaag nog bijpraten. We bekijken vanavond ook de tape van die met 4-1 gewonnen wedstrijd van Austria van dit weekeinde.”

Bang dat zijn spelers de Weense ploeg, die laag staan in de Oostenrijkse competitie en slecht begonnen aan het UEFA Cuptoernooi tegen Zulte Waregem, zullen onderschatten, is Ten Cate niet. ,,Dan refereer ik aan de training van vanmiddag. Het ging er ontspannen aan toe, maar ook scherp en geconcentreerd. Zo’n Europese wedstrijd blijft toch iets speciaals, daarin onderschat je niemand. Wij zullen spelen zoals we normaal spelen. Austria Wien speelt een 4-3-3 systeem dat nog het meeste lijkt op een 4-5-1. Dan moet je als tegenstander zo breed mogelijk gaan aanvallen en zorgen dat er veel ballen vanaf de flanken komen.”

Ten Cate heeft voor de poulefase nog wel een wens. ,,Ik hoop dat we ons na twee wedstrijden hebben gekwalificeerd. Dat zal heel veel rust geven en bovendien kan ik dan jongere spelers laten spelen.”

Donderdagavond is er verkoop aan het stadion voor Ajax-Austria Wien vanaf 18.45 uur! Lees meer >>