Menu
Ajax ondersteunt Chinees elftal

Ajax ondersteunt Chinees elftal

Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink (foto, links) zal namens Ajax van 9 tot en met 28 december de nationale ploeg van China bijstaan in de rol van technisch adviseur. De Chinezen bereiden zich in die periode voor op de AFC Asian Cup 2011, die in januari 2011 in Qatar van start gaat.

Ajax sloot in november 2009 een driejarige overeenkomst met de Chinese Football Association (CFA) en werd daarmee de officiële partner voor de gehele jeugdopleiding van de CFA. Vanwege Ajax’ rol als officiële opleidingspartner van de Chinese voetbalbond, was Olde Riekerink in oktober van dit jaar ook al op bezoek in China om de coaches van Onder 17 en Onder 19 te begeleiden. De Chineze bondscoach Gao Hongbo was daarbij ook aanwezig. Op uitnodiging van de hoogste baas van de Chinese voetbalbond (Wei Di) krijgt dat bezoek een vervolg, waarbij dit keer het Chinese nationale elftal centraal staat.

,,Ik voel me zeer vereerd en vind het bovendien erg leuk dat ik deze taak voor de Chinese nationale ploeg op me mag nemen. Het is een mooie uitdaging om mijn ervaring, kennis en inzicht aan de ambitieuze nationale ploeg over te brengen. In China is voetbal de grootste sport, en met meer dan 1,4 miljard inwoners betekent dat genoeg potentieel”, aldus Olde Riekerink.

Tekst en foto's: Ajax.nl

In oktober was Olde Riekerink in China om de coaches van Onder 17 en Onder 19 te begeleiden. In oktober was Olde Riekerink in China om de coaches van Onder 17 en Onder 19 te begeleiden.