Menu
Ajax ondertekent Voetbalverdrag

Ajax ondertekent Voetbalverdrag

Ajax heeft zondag het bestaande Amsterdamse Voetbalverdrag opnieuw mede ondertekend. Voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd tegen NAC Breda zetten onder meer Ajax’ directeur marketing Edwin van der Sar, voorzitter van de KNVB district West I Jaap Verkroost en wethouder Sport Eric van der Burg namens de gemeente Amsterdam hun handtekening onder het verdrag.

De ondertekening symboliseert de voortzetting van een intensieve samenwerking tussen deze drie partijen. Het Amsterdamse Voetbalverdrag houdt zich onder andere bezig met sportiviteit en respect op de Amsterdamse voetbalvelden. De voetbalsport speelt een belangrijke maatschappelijke rol binnen de totale sport in Amsterdam.

Eerder, op 19 oktober 2010, was Ajax ook betrokken bij de ondertekening van het Amsterdamse Voetbalverdrag. Namens de Amsterdamse club ondertekende zondag ook financieel directeur Jeroen Slop het verdrag.

Vertegenwoordigers van Ajax, de KNVB district West 1 en de gemeente Amsterdam proosten op (de voortzetting van) het Amsterdamse Voetbalverdrag. Vertegenwoordigers van Ajax, de KNVB district West 1 en de gemeente Amsterdam proosten op (de voortzetting van) het Amsterdamse Voetbalverdrag.

Ajax kent al vele maatschappelijke activiteiten op het gebied van sport, gezondheid, integratie en educatie. Deze worden nu betrokken bij de activiteiten van de voetbalbond en de gemeente. De voorbeeldfunctie van Ajax met zijn spelers en organisatie kan zo worden ingezet bij vele activiteiten. Een voorbeeld daarvan is Ajax Foundation-project Life Skills & Clinics in Amsterdam Zuidoost.

Ajacied Ricardo van Rhijn is ambassadeur van Topscore Amsterdam, een gemeentelijk sportstimuleringsproject. Jaarlijks doen hier duizenden meisjes en jongens uit het voortgezet onderwijs aan mee. Daarnaast is er de Amsterdamse Fair Play Prijs voor het bevorderen van sportiviteit & respect bij jeugdvoetbal. Met de inbreng van Ajax zal deze prijs nog meer aandacht krijgen en wordt er nog krachtiger stelling genomen tegen excessen als racisme en discriminatie op de Amsterdamse voetbalvelden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst