Menu
Ajax onderweg naar Oostenrijk

Ajax onderweg naar Oostenrijk

De Ajax-selectie is maandagochtend vanaf de Toekomst vertrokken naar het trainingskamp in Oostenrijk. Met 27 spelers zal Ajax zich voorbereiden op de komende competitie waarin niets minder dan de vijfde titel op rij op de wensenlijst staat.

De selectie vertrok om kwart over tien naar Schiphol Oost waar het vliegtuig Ajax naar Innsbruck zou vliegen. Vanmiddag om drie uur staat de eerste training op Oostenrijks grondgebied gepland.

Voor vertrek rondde Nick Viergever alle formaliteiten rond zijn overgang definitief af door zijn handtekening onder het contract te zetten. Afgelopen zaterdag maakte hij tegen Putten (1-13 winst) zijn officieuze debuut en viel meteen op door de openingstreffer te maken: ,,Het is niet het belangrijkste voor een verdediger, maar het is altijd mooi om een goal te maken. Het was een mooie overwinning en het is lekker dat de eerste wedstrijdminuten weer in de benen zitten. De eerste week was geslaagd, nu op naar de volgende."

Ook aanwezig was Xavier Mous die voor het eerst met Ajax 1 mee mag op trainingskamp: ,,Een betere start van het seizoen kan ik me niet wensen. Ik wil mezelf de komende week laten zien, alles eruit halen wat erin zit. En dan zien we wel waar het schip strandt. Ik heb een keer eerder meegetraind met het eerste, afgelopen winter tijdens een interlandperiode. Dat was al heel gaaf. En nu mag ik een hele week mee.” Droomt hij ook al over een officieus debuut in Ajax 1? ,,Je hoopt natuurlijk dat je een keer een kans krijgt. Het kan snel gaan. Maar alleen al het feit dat ik mee mag naar Oostenrijk, vind ik een heel mooie beloning.”


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Met het zetten van een krabbel zijn alle formaliteiten rond het contract van Nick Viergever voltooid. Met het zetten van een krabbel zijn alle formaliteiten rond het contract van Nick Viergever voltooid.
Doelman Xavier Mous staat Ajax TV te woord. Doelman Xavier Mous staat Ajax TV te woord.
Frank de Boer stapt in de bus die Ajax naar Schiphol Oost brengt. Frank de Boer stapt in de bus die Ajax naar Schiphol Oost brengt.
Ajax op weg naar Oostenrijk. Ajax op weg naar Oostenrijk.