Menu

Ajax ontbeert geluk tegen Bennekom

Ajax heeft het geluk in de hoofdklasse B nog steeds niet aan zijn zijde. In de thuiswedstrijd tegen Bennekom, de ploeg van voormalige Ajacieden John van den Brom, Peter van Vossen en Arno Splinter, startte Ajax opnieuw goed maar moest de ploeg uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

Ajax nam na een kwartier de leiding. Said Saidi Amor zette met Jamal Ahaddouch een aanval over rechts op, de voorzet op Roy Collé was precies op maat en tegen diens inzet was de Bennekom-doelman kansloos: 1-0.

Twee minuten voor rust was Said Saidi Amor de Bennekomse defensie opnieuw te snel af en hij kon slechts van scoren afgehouden worden, door hem onderuit te halen. De toegekende penalty werd door aanvoerder Marc Geestman onberispelijk ingeschoten: 2-0. In blessuretijd van de eerste helft kreeg Bennenkom nog een vrije schop toegekend op een afstand van 22 meter. Bennekom-speler Albert van Velsen joeg de bal als een granaat in de kruising, onhoudbaar voor Dennis van der Wal: 2-1.

Na de hervatting speelde Bennekom en beetje alles of niets en had Ajax de klus moeten klaren. Maar Roy Collé, Said Saidi Amor en Arthur Vinkenoog hadden het geluk niet aan hun zijde. Of ze hadden teveel tijd nodig, of de bal verdween juist langs de verkeerde kant van de paal.

De winst ontglipte Ajax in de slotminuten, toen opnieuw Albert van Velsen voor Bennekom doel trof. Zijn vrije schop werd van richting veranderd, waardoor Dennis van de Wal kansloos was: 2-2.

Door de resultaten van dit weekeinde zakte Ajax naar de laatste plaats en het zal erg moeilijk worden daar snel vandaan te komen.