Menu

Ajax ontspannen gearriveerd in München

Ajax is gearriveerd in Duitsland. Iets voor half één landde het vliegtuig van Dutchbird met aan boord de Amsterdamse selectie op de luchthaven van München. In die stad moet dinsdagavond een mooi resultaat worden neergezet tegen het plaatselijke FC Bayern.

Geen eenvoudige opgave voor de jonge Ajacieden bij wie het meespelen van Maxwell, Steven Pienaar en Tomás Galásek nog twijfelachtig is. De drie lichtgeblesseerden stapten wel als eerste het luchthavengebouw binnen.

Daar moesten ze even wachten tot Rafael van der Vaart de boardingpassen uitreikte. Dat deed de aanvoerder met een grote grijns op het gezicht. Heel Ajax leek ontspannen op weg te gaan naar Zuid-Duitsland, zich wel terdege bewust van het belang van de ontmoeting.

Uiteraard struinden de spelers nadat ze de douane passeerden – wat voor Wesley Sonck wat langer duurde omdat zijn hele tas ondersteboven werd gehaald – de winkels door. De nieuwe aanwinst Mauro Rosales, die voor zijn Europese Ajax-debuut staat, liep binnen de kortste tijd met een laptoptas te zeulen. Echter (nog) zonder draagbare computer. Rosales kijkt uit naar de ontmoeting. ,,Ik ben blij dat ik zaterdag al wat minuten heb gespeeld. Ik had nog wel last na de wedstrijd maar dat was slechts een heel klein beetje. Ik heb zin in het duel van dinsdag. Ik weet wel iets van de tegenstander, ik heb ze op tv zien spelen.”

Dat heeft Yannis Anastasiou ook. De Griek ziet volgens eigen zeggen bijna alle voetbalwedstrijden op tv. ,,Bayern München is een typisch Duitse ploeg. Net als Juventus zijn ze heel ervaren. Dat missen wij nog, dat zag je ook in de thuiswedstrijd, waarin we goed speelden maar toch verloren.”

Voor Anastasiou is het zijn eerste trip met Ajax in de UEFA Champions League. ,,Want toen ik overkwam van Roda speelde Ajax niet meer Europees. Toch ben ik zelf vandaag niet met een ander gevoel opgestaan dan op een andere maandagmorgen. Ik ben klaar voor de wedstrijd. Dat ben ik altijd. Als de trainer mij nodig heeft, sta ik er.”

De spits scoorde zaterdagavond in de 89ste minuut tegen zijn oude club Roda JC. ,,Op z'n Duits hè”, grijnst hij. ,,Kon ik alvast oefenen.”

Trainer Ronald Koeman vertelde zijn jongens Nigel de Jong, Steven Pienaar en Maxwell verhalen uit de oude doos toen hij zelf nog speler was. Onderwerp van gesprek was Romario. Aanleiding van de anekdotes was het boek Romario dat De Jong bij zich had. Waarschijnlijk stonden die smeuïge verhalen uit de eerste hand niet in het boek…

Na de landing op de luchthaven moeten de spelers nog een uurtje met de bus naar het hotel. Vanavond trainen de Ajacieden in het stadion van FC Bayern München.