Menu
Ajax ontvangt minst scorende ploeg van Eredivisie

Ajax ontvangt minst scorende ploeg van Eredivisie

Sparta Rotterdam heeft last van grote droogte. De ploeg van Alex Pastoor is met 5 treffers uit 7 wedstrijden de minst scorende ploeg van de Eredivisie.

De Kasteelheren vuurden dit seizoen maar liefst 77 schoten af op vijandelijk doel. Alleen Robert Mühren (2), Ragnar Ache (2) en Craig Goodwin wisten tot dusver het net te vinden. De vele gemiste kansen maakt Sparta (6%) de minst efficiënte club van de Eredivisie.

Buitenkansje
De nummer 16 van de ranglijst lijkt ook geen buitenkansjes in de vorm van strafschoppen te verwachten, want ook schoten vanaf 11 meter zijn een uniek fenomeen in Spangen. De ploeg kreeg al 30 wedstrijden op rij geen penalty in de Eredivisie. Dat is de langste serie voor de club sinds 1994-1995 (33 wedstrijden).

Het is lang geleden dat Loris Brogno vanaf 11 meter kon aanleggen.
Het is lang geleden dat Loris Brogno vanaf 11 meter kon aanleggen.

Doelpunten gegarandeerd? 
Gaat er dan helemaal niet gescoord worden in de ArenA? Dat scenario lijkt, kijkend met een schuin oog naar het recente verleden, relatief klein. Het is alweer 7 jaar geleden dat Sparta voor het laatst doelpuntloos gelijkspeelde, toen was ADO Den Haag de tegenstander. 

Een 0-0 is niet helemaal uitgesloten. De Rotterdammers moeten even graven in het geheugen, maar de herinnering aan 3 augustus 2009 biedt hoop voor de bezoekers. Toen eindigde de confrontatie in de ArenA, ondanks 41 doelpogingen van Ajax en slechts 1 van Sparta, zonder treffers.

Lees ook: Internationals back in town

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Pro Shots