Menu

Ajax op Autorai

Demissionair Minister-President Balkenende liep er rond, burgemeester Cohen van Amsterdam was van de partij en tussen de politici door snoven ook de Ajacieden de autocultuur op aan de vooravond van de Autorai 2003. Ajax was te gast bij Lancia, Fiat en Alfa Romeo, liet zich informeren en deelde handtekeningen uit aan andere aanwezigen.

De aanwezigheid van de directie, technische staf en spelers van Ajax was het eerste publieke optreden sinds de sponsorovereenkomst tussen Ajax en Fiat Auto Nederland is gesloten. ,,Beide producten, voor zover je daar natuurlijk bij voetbal van kunt spreken, zijn doorspekt met historie, schoonheid en traditie. Ajax en Fiat Auto Nederland kiezen voor emotie, topprestaties en imago. Ajax legt deze waarden in hun voetbalspel, wij in onze auto's", sprak Geoff Smyth, algemeen directeur van Fiat Auto Nederland tijdens de ondertekening voorafgaande aan de Champions-Leaguewedstrijd tegen Inter.

Heel autominnend Nederland met contacten binnen de autobranche was uitgenodigd op de Preview van de Autorai. De meeste importeurs en dealers hadden hun personeel en relaties uitgenodigd om als eerste de nieuwste modellen in tentoonstellingsuitvoering te zien.

Technisch directeur Leo Beenhakker is verheugd dat hij over een aantal weken rondrijdt in de fraaie Lancia Thesis. Stefano Seedorf heeft net als veel van zijn teamgenoten gekozen voor de Fiat Stilo. ,,Volgens mij krijg ik hem in maart", blikte de Zaandammer, die al anderhalf jaar zijn rijbewijs heeft en net zo lang schadevrij rijdt, verheugd vooruit. In de Hollandhal hing 'zijn' model in het rood en het geel aan de wand. ,,Maar ik heb een zwarte. Tenminste niet zo opvallend."

Nigel de Jong moet zijn rijbewijs nog halen. Daarom kreeg hij van zijn betrokken medespelers een lesje in de simulator. ,,Ze wilden mij goed leren autorijden. Maar dat kan ik natuurlijk allang. Alleen nog even dat rijbewijs halen", sprak de Amsterdammer. Mag hij binnenkort afrijden dan? ,,Over een weekje ofzo", schatte hij in. Wesley Sneijder pikte dat laatste net op en schaterde het uit. De Jong voelde zich genoodzaakt dat cynische lachsalvo van de onlangs gedebuteerde Sneijder uit te leggen. ,,Dat ik over een weekje mag afrijden, zeg ik volgens mij elke dag tegen hem..."

Trainer Ronald Koeman overhandigde de prijswinnaars van de achtste Pearle Alfa 147 Challenge Cup hun trofee. Met Allard Kalff, die Sandor van Es voorrang had moeten verlenen in de finalerace, in de buurt betekende dat een gezellig tafereel op het podium.

Waarom bleek later toen de bekende presentator even zijn racecapaciteiten toonde in de opgestelde race Alfa. Kalff belandde tot zijn eigen hilariteit in de grindbak.

Nadat alle drie de tentoonstellingsplaatsen waren bezocht, stapten de Ajacieden weer in de bus. Zondag wacht immers Feyenoord.