Menu
Ajax op bezoek bij regerend kampioen

Ajax op bezoek bij regerend kampioen

Voor Ajax staan er belangrijke dagen voor de deur. Zaterdag neemt de regerend bekerwinnaar het op tegen de regerende landskampioen: FC Twente. Een paar dagen later (dinsdag) volgt de Champions League-ontmoeting met AC Milan in de Amsterdam ArenA. Martin Jol blikte tijdens het persuurtje op vrijdag vooruit op het treffen met de Tukkers.

Ajax heeft een prima week achter de rug. Dankzij de 1-2 winst bij Feyenoord afgelopen weekend en het gelijkspel van PSV is Ajax koploper van de Eredivisie. Ook hebben de Ajacieden de midweekse bekerwedstrijd tegen eerstedivisionist MVV met een 5-0 winst afgesloten en zich geplaatst voor de volgende ronde.

De eerstvolgende wedstrijd is tegen regerend landskampioen FC Twente. De Twentenaren kwamen vorig weekend niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Het is al het derde doelpuntloze duel van Twente dit seizoen. ,,Dat is het enige opvallende aan Twente’’, zei Jol vrijdagmiddag tegen het aanwezige journaille. ,,Ze hebben vaak gelijkgespeeld dit seizoen.’’ Desalniettemin doet Twente het prima met een vierde plek in de Eredivsie. Bovendien heeft het team Michel Preud'homme nog geen duel verloren. ,,Ze zijn defensief heel goed en hebben vaak de nul gehouden. Aanvallend is het iets anders vergeleken met vorig seizoen. Met de spelers die ze al hadden is er een goed concept neergelegd voor dit seizoen, zoals Luuk de Jong - broer van Ajacied Siem - die een echte nummer '10' is geworden.’’

De langdurig geblesseerden Thimothée Atouba, Kenneth Vermeer en Nicolas Lodeiro zijn er zaterdag niet bij. Voor Teemu Tainio komt het duel met de Tukkers ook te vroeg. De Fin heeft nog last van zijn linkerhamstring. Mido is volgens Jol goed bezig. ,,Het duurt nog een paar weken voordat hij ook echt kan spelen’’, waarop hij grappend vervolgde: ,,die jongen is zo aan het vermageren, daar moet je voorzichtig mee zijn.’’

De wedstrijd tegen FC Twente begint zaterdag om 20:45 uur in de Grolsch Veste. De Champions League-wedstrijd tegen AC Milan is dinsdag om 20:45 uur. Voor dit duel zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Klik hier voor meer informatie over de Champions League-kaarten