Menu
Ajax op dreef in Eredivisie-thuisduels

Ajax op dreef in Eredivisie-thuisduels

Ajax is het afgelopen jaar aardig op dreef in thuisduels. De Amsterdammers verspeelden slechts in één van de laatste vijftien wedstrijden voor eigen publiek punten. In de laatste dertig thuisduels bleven de Ajacieden slechts één keer met lege handen achter. FC Groningen is gewaarschuwd.

De laatste keer dat Ajax averij opliep in een thuisduel was op 18 december 2016 tegen PSV. De Eindhovenaren sleepten een 1-1-gelijkspel uit het vuur. Davy Klaassen maakte vlak na rust de prachtige 1-0. Voormalig Ajacied Siem de Jong zorgde er echter tien minuten voor tijd voor dat de Eindhovenaren met een punt terug naar Brabant keerden.

Willem II de boosdoener
In de laatste dertig wedstrijden voor eigen publiek zagen de Ajax-fans slechts één nederlaag (W24-G5-V1). Exact een jaar geleden, op 20 augustus 2016, won Willem II verrassend in de ArenA. Aanvoerder Klaassen tekende al in de eerste minuut voor een Amsterdamse voorsprong. Het leek een makkelijke avond te worden, maar niets was minder waar. Erik Falkenburg en Fran Sol waren de goudhaantjes aan Tilburgse zijde.

Lees ook: Tegenstander uitgelicht: FC Groningen

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst