Menu
Ajax op Russische bodem

Ajax op Russische bodem

Ajax is dinsdag aangekomen in Rostov. De Ajacieden zetten na een 5,5 uur durende vliegreis voet op Russische bodem. In de havenstad strijdt Ajax woensdagavond voor een felbegeerde plek in de groepsfase van de UEFA Champions League.

Peter Bosz selecteerde 21 Ajacieden voor het treffen in Rostov aan de Don. In de wedstrijdselectie heeft ook Jasper Cillessen een plek. De doelman staat in de warme belangstelling van FC Barcelona. Naast de Groesbeker reisden ook zijn collega-keepers Andre Onana – zaterdag nog debuterend tegen Willem II – en Diederik Boer mee naar zuidelijk Rusland. Ajax – Rostov leverde afgelopen week een 1-1-eindstand op.

Keurkorps
Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks zijn ook ‘gewoon’ van de partij in het keurkorps van Bosz. De Servische Ajacied moest het treffen met de Tricolores zaterdag laten schieten vanwege een  onderbeenblessure. Verdediger Dijks werd afgelopen weekend licht geblesseerd gewisseld. De linksback is voldoende hersteld voor een plek in de wedstrijdselectie en wellicht ook speeltijd.

Op naar Rostov! ✈️ #UCL #rosaja pic.twitter.com/LC7fIo7oRw

— AFC Ajax (@AFCAjax) 23 augustus 2016

Olimp-2-stadion
Rond 11:10 uur vertrok chartervlucht MLT 916 dinsdag vanaf Schiphol-Oost. Een kleine veertig minuten eerder had de spelersbus de ArenA verlaten. Drie uur na aankomst in Rostov, een stad met meer dan een miljoen inwoners, verschijnen de Ajacieden voor het eerst in het Olimp-2-stadion. De pre-match persconferentie van Bosz begint om 18:30 uur Nederlandse tijd (in Rostov is het een uur later). Aansluitend op het persmoment beleggen de Ajacieden hun laatste training. Dinsdagavond worden in het 17.600 plaatsen tellende stadion dus de laatste puntjes op de i gezet. Alles om woensdag vanaf 20:45 uur Nederlandse tijd optimaal voorbereid aan de aftrap te verschijnen van de belangrijke return tegen Rostov.

Volg de Ajacieden op de voet in Rostov via Ajax TV plus de officiële Twitter, Snapchat, Instagram en de Facebook-pagina van Ajax.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst