Menu

Ajax op sloffen naar grote zege

Kinderlijk eenvoudig kreeg Ajax in het eerste half uur tegen Willem II de doelpunten cadeau. In de tweede helft verdubbelde Ajax, dat nauwelijks tegenstand kreeg, de score. Hier volgen de hoogtepunten van het duel.

90. Wegereef fluit af. Ajax wint met 0-6.

88. Kopbal Janssens verdwijnt over het doel bij Lobont.

85. Mido wil niet onder doen voor Zlatan en gaat op jacht naar zijn tweede. Hij stuit echter op drie verdedigers.

85. Schot Mariana gaat net naast.

80. WISSEL AJAX. Pienaar wordt vervangen door Nourdin Boukhari.

79. GOAL AJAX! Pienaar tikt de bal netjes naar Mido die op links loopt. Met een eenvoudig ogend stiftje verschalkt de invaller De Vlieger, 0-6.

71. Lage kopbal Mido na voorzet Van der Meyde komt in handen van De Vlieger.

69. WISSEL WILLEM II. Caluwé verlaat het veld, Hadouir komt binnen de lijnen.

68. GELE KAART. Jelle van Damme krijgt de gele kaart voor een overtreding.

67. WISSELS AJAX. Doelpuntenmakers Zlatan en Galasek gaan van het veld. Voor hen in de plaats Mido en Seedorf.


65. Lobont maakt op het nippertje een schot van Landzaat onschadelijk.

64. GOAL AJAX! Zlatan krijgt de pass van Chivu in de voeten, loopt weg van twee verdedigers en plaats de bal keurig in de korte hoek, 0-5.

61. Net als in de eerste helft gaat Van der Meyde op solotour en komt hij op exact dezelfde plaats uit als waar vandaan hij het eerste doelpunt maakte. Nu drukt hij echter onzuiver af waardoor de bal over gaat.

60. Vrije trap Mariana gaat net naast.

59. Sneijder haalt uit. De bal verandert van richting maar belandt op de lat. De terugspringende bal wordt door Van der Meyde via de grond wild over geschoten.

57. Schotje Chivu na combinatie met Sneijder is simpele prooi voor De Vlieger.

52. Van der Gun schiet net naast. Willem II speelt met de moed der wanhoop.

49. Kans voor Willem II. Landzaat glijdt in, maar de bal belandt bij Simons die de bal tegen het gezicht van de inkomende Lobont schiet.

47. Weer een kans voor Ajax. Zlatan loopt na een fout van (wederom) Janssens zo door. Hij stuit echter op De Vlieger. De corner wordt nog bijna binnengewerkt maar de paal voorkomt een nog grotere euforie bij Ajax.

46. GOAL AJAX! Tomas Galasek scoort tegen zijn oude ploeg de 0-4 binnen achttien seconden in de tweede helft. Willem II heeft de bal vanaf de aftrap nog niet geraakt. Een lange bal van Chivu schiet door tot bij de Tsjech die doorloopt en simpel scoort.


46. Mark Wotte haalt bij Willem II Victoria uit het veld en Mariana wordt ingezet als nieuwe verdediger.

45. Wegereef fluit voor het rustsignaal. Ajax zit op rozen met een 0-3 voorsprong.

43. Joris Mathijsen kopt na een vrije trap hard in, maar de bal gaat naast.

40. Hoekschop Willem II omdat Van Damme niet kordaat optreedt.

37. Van Damme verspeelt de bal, waardoor Ceesay doorgaat richting doel. Ceesay haalt uit, Lobont redt met de vuisten waarna Van der Gun in het zijnet schiet.

31. GELE KAART. Galasek krijgt geel voor een overtreding.

29. GOAL AJAX! Van der Meyde gaat de actie aan en komt ten val door tegen Jaliens aan te lopen. Wegereef geeft Ajax een strafschop, die Chivu via de binnenkant van de paal raak schiet, 0-3.

27. Vrije trap Sneijder. De debutant schiet over.

26. GELE KAART. Janssens van Willem II krijgt een gele kaart voor een onhandige overtreding op Zlatan.

22. Willem II geeft de Ajax-aanvallers alle kans op mooi voetbal. Maxwell, Zlatan en Van der Meyde voeren een mooie aanval uit waarbij Van der Meyde de bal net over krult.

20. Pienaar zet de bal na een mooie actie op rechts goed voor waar Maxwell staat. Een Willem II-verdediger schiet de bal echter corner.

17. Hoekschop Willem II. Landzaat brent de bal voor, maar daar wordt die door iedereen gemist. De afvallende bal die door Danny Mathijssen wordt ingeschoten, gaat net over de kruising.

15. Trabelsi zet voor. Van der Meyde staat goed voor het doel, maar zijn kopbal gaat over.

13. GOAL AJAX! Ook nu blundert de Tilburgse verdediging opzichtig. Janssens verslikt zich in Zlatan en de Zweed tikt prima met buitenkant rechts de bal langs De Vlieger, 0-2.

12. Pienter passje van Maxwell op Zlatan. Doelman De Vlieger is echter net iets eerder bij de bal dan de Ajacied.

8. GOAL AJAX!! Jaliens verdedigt slecht uit, waarvan Van der Meyde profiteert. Van der Meyde gaat zelf op snelheid door en schiet met rechts goed binnen, 0-1.

5. Prima lichaamsbeweging Maxwell op het middenveld waarna hij goed passt op Zlatan. De Zweed kan echter Jaliens niet kloppen.

4. Van der Meyde geeft vanaf links een voorzet op Pienaar. De bal komt voor de voeten van oud-Willem II’er Galasek die een metertje over schiet.


2. Van der Meyde gaat weg op links, laat zich makkelijk van de bal zetten. De af vallende bal wordt door Zlatan hoog naast geschoten.

1. Lobont moet een hoekschop toestaan. Zlatan verdedigt mee. Lobont krijgt een vrije trap mee omdat Simons hem om te nek springt.
Opstellingen:

Willem II: De Vlieger, Victoria, Jaliens, Mathijsen, Janssens, Landzaat, Mathijssen, Caluwé, Ceesay, Simons, Van der Gun.


Ajax: Lobont, Trabelsi, Pasanen, Chivu, Van Damme, Galasek, Sneijder, Maxwell, Pienaar, Zlatan, Van der Meyde

Wissels: Didulica, Bergdolmo, De Jong, Seedorf, Boukhari, Mido.