Menu

Ajax op training onthaald met applaus

Omdat de Ajacieden zondagavond het kampioensfeest met volle overgave vierden, hoefden de nieuwe helden pas om 14.00 uur op het trainingsveld te zijn. Toen het moment daar was, kregen de spelers en trainers een warm applaus van hun fans.

Het is traditie dat er taarten worden aangeboden, bloemen worden uitgereikt en dat de spelers door een haag van supporters naar het trainingsveld lopen. Maar die traditie was de jongelingen vreemd. Met een lach van oor tot oor liepen de meeste Ajacieden al handtekeningen uitreikend naar het trainingshek.

Daar aangekomen schrokken ze zich een pukkel. 'Laszlo, wat is dat?', brulden Nikos Machlas en Ferdi Vierklau toen ze boven waren. Ze keken namelijk naar een indrukwekkend aantal pionnen die de conditietrainer had neergelegd. Een teken dat Jambor de alcohol en euforie met harde hand uit de lijven wilde verdrijven.

Maar het viel gelukkig mee. Toen de mannen net aan een rustig loopje rond het veld begonnen werd er hard aan de deur gerammeld. 'Helloooo, Helloooo', Cristian Chivu aan de deur. Verslapen Cris? ,,Nee, ik heb een goed excuus", lachtte de aanvoerder. Wat die goede reden was, vertelde hij niet.

Nadat de Ajacieden flink met elkaar hadden gedold, een soort korfbaltraining voorgeschoteld kregen en met trefbal de schlemiel in het midden hard probeerden te raken, was de korte training over.

Nu krijgen ze twee dagen rust en kunnen ze zich vanaf donderdag volledig op de bekerfinale richten die zondagmiddag om 18.00 uur op het programma staat.