Menu

Ajax op trainingskamp

Co Adriaanse leidt de training in Amsterdam. Vanaf maandag doet hij dat in De Lutte.

Vijf trainingen op het eigen veld bij de Amsterdam ArenA hebben de Ajacieden achter de rug als ze maandag vertrekken naar het Overijsselse De Lutte. De nieuwe trainer Co Adriaanse heeft deze trainingsdagen laten zien wat hij belangrijk vindt en de spelers hebben daar aan kunnen wennen.

Adriaanse vertrok maandagochtend met een spelersgroep van 22 man vanaf het ArenA-dek voor het trainingskamp. Ook Jesper Gronkjaer voegde zich weer bij de groep. Voor hem zit de vakantie er na het EK op. De Deen kwam in de poule van Nederland niet verder dan de eerste ronde.

Rafael van der Vaart is er niet bij in het oosten van het land. De zeventienjarige middenvelder heeft zich bij het Nederlands team onder 18 jaar gevoegd voor een trainingsstage van vijf dagen. Na die periode horen zes spelers van de 24-koppige groep dat ze terug mogen naar hun club. Voor hen is geen plaats op de bank bij het EK in Duitsland.

De Ajacieden die maandag naar De Lutte zijn afgereisd zijn: Shota Arveladze, Kevin Bobson, Tim de Cler, Dani, Jo Didulica, Tomas Galasek, Fred Grim, Jesper Gronkjaer, Cedric van der Gun, Jan van Halst, Peter Hoekstra, Brutil Hose, Richard Knopper, Andy van der Meyde, John Nieuwenburg, John O'Brien, Tom Sier, Frank Verlaat, Ferdi Vierklau, Wamberto, Richard Witschge en Abubakari Yakubu.

Ajax speelt de komende week drie oefenwedstrijden in het oosten.