Menu
Ajax op volle kracht tegen PSV

Ajax op volle kracht tegen PSV

Ajax kan zondag tegen PSV over een vrijwel volledig fitte selectie beschikken. Ook aanvoerder en topscorer Luis Suarez keert terug van een schorsing. Alleen de langer uitgeschakelde Lindgren en Atouba zijn niet beschikbaar voor Ajax-trainer Martin Jol. Aan de overige Ajacieden de taak om het gat met PSV te verkleinen.

Aan alles viel vrijdag te merken dat er zondag een heuse topper in de Eredivisie op het programma staat. De persruimte van de Amsterdam ArenA was gevuld met vele journalisten en camera’s. Aan een voorspelling waagde Jol zich niet. Wel ging hij in op het speelschema van de topdrie, waarbij Ajax op het oog het makkelijkste schema lijkt te hebben. ,,Op papier hebben Twente en PSV de komende weken een zwaarder programma. Wij hebben voor de winterstop alle toppers uit gehad. Dan hoop je dat we daar na de winterstop profijt uit kunnen halen. Achteraf zullen we echter pas weten of dat ook zo is. Dan zal blijken of het ons wel of niet de bloemen heeft gebracht.”

Ook ging Jol onder meer in op Ajax’ riante doelsaldo van 76 treffers voor en zeventien doelpunten tegen. ,,We hebben thuis maar drie goals tegen gekregen in acht maanden”, rekende Jol de aanwezige journalisten voor. Aan het geringe aantal tegentreffers in de competitie is al zes duels op rij geen doelpunt meer toegevoegd. Met die fraaie statistiek in de rug staat Ajax zondag voor de klus om PSV te verslaan. Als de Ajacieden daarin slagen slinkt het gat met nummer twee PSV tot één punt. Voor het oog van zeven camera’s hield Jol zijn voorspelling over de uitslag geheim. ,,Om een uurtje of half zeven weten we het zondag”, besloot de trainer van Ajax.

Ajax - PSV begint zondag om 16.30 uur in een uitverkochte Amsterdam ArenA.

Foto en tekst: Ajax.nl

Wat wordt zondag de uitslag van Ajax - PSV? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - PSV!