Menu
Ajax op volle sterkte tegen Groningen

Ajax op volle sterkte tegen Groningen

Na het bereiken van de bekerfinale ging het vizier vrijdag direct weer op de volgende wedstrijd. Het competitieduel van zondag met FC Groningen is belangrijk voor Ajax. Het team van Martin Jol mag immers geen punten meer laten liggen om een eventuele misstap van koploper FC Twente te kunnen benutten.

De Ajacieden zijn de bekerstrijd in Deventer goed doorgekomen. Zowel qua uitslag (0-6) als fysiek. ,,Natuurlijk zijn er altijd spelers met wat kleine pijntjes zo’n dag na een wedstrijd, maar dat is allemaal niet van dien aard dat ze zondag niet inzetbaar kunnen zijn”, sprak vrijdagmiddag tijdens het persmoment na de training. De trainer van Ajax kan tegen FC Groningen alleen geen beroep doen op de lang uitgeschakelde Atouba (knie) en herstellende ex-Groningen-speler Lindgren (knie).

In de resterende zes competitieduels gaat Ajax proberen de vier punten achterstand op FC Twente weg te poetsen. De opdracht voor Ajax is simpel: alles winnen. Al is het maar om de tweede plaats, die recht geeft op het spelen van voorronde Champions League, vast te houden.

Tijdens de slotreeks komt Ajax nog een aantal verhuurde spelers tegen bij de tegenstanders. Daley Blind is zondag de eerste in dat rijtje. ,,In Engeland spreken clubs vaak informeel met elkaar af dat spelers niet tegen de (oude) club waar ze onder contract staan in actie komen. In Nederland bestaat zo’n gentlemen’s agreement niet. Het belangrijkste voor onze verhuurde spelers is dat ze veel aan spelen toekomen. Zonder beperking. Jeffrey Sarpong heeft onlangs al met NEC tegen ons in de beker gespeeld en we zullen er de komende weken dus nog meer tegenkomen.”

Jol is content met de ontwikkeling van Blind in Groningen. De verdediger is sinds de winterstop uitgeleend aan de huidige nummer acht van de Eredivisie. De trainer van Ajax is minutieus op de hoogte van de vorderingen van zijn verhuurde pupil. ,,Dat wordt door Ajax allemaal in de gaten gehouden. Ik krijg na iedere wedstrijd een rapport van onze verhuurde spelers. Wat er in het rapport van Blind staat? Daar staan goede dingen in. Aan het einde van het seizoen gaat we bekijken wat de volgende stap is. We zullen met elkaar bekijken wat het beste voor de speler is.”

Blind is met Groningen aan een dito reeks bezig. Van de laatste acht competitieduels verloor Groningen er slechts twee (Feyenoord-thuis 2-3 en Heracles Almelo-uit 4-3). ,,Beide wedstrijden hadden ze eigenlijk moeten winnen. Zeker tegen Heracles: ze stonden 3-1 voor, maar door twee rode kaarten hebben ze zichzelf de das omgedaan. Het geeft aan dat Groningen een team is dat het iedere ploeg moeilijk kan maken.”

Tekst en foto: Ajax.nl

Wat wordt zondag de uitslag van Ajax - FC Groningen? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - FC Groningen!