Menu

Ajax op voorsprong

Ajax speelt dinsdagavond de eerste van twee oefenwedstrijden tijdens hun verblijf in het trainingskamp. Steven Pienaar, de Ajacied die zich pas dinsdagochtend bij de selectie in Faro voegde, zit bij de laatste zestien van trainer Ronald Koeman. Hij start echter niet in de basis, maar begint het duel tegen Sporting Farense op de bank.

Koeman verkoos voor doelman Stekelenburg boven Didulica. In de verdedigig spelen, van rechts naar links, Heitinga, Bergdolmo, Chivu en De Cler. Op het middenveld speelt aan de rechterkant Jan van Halst, in het midden Van der Vaart en op links O´Brien. De voorhoede wordt bezet door Van der Meyde, Zlatan en Wamberto.

De zes spelers op de bank beginnen zijn reservedoelman Didulica, de jarige Galásek, Knopper, Maxwell, Machlas en Pienaar. Dit betekent dat Yakubu, Vierklau, Van der Gun, Pasanen, Grim en Walker de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

In een slechte eerste helft kwamen geen van beide ploegen tot scoren. Beide coaches besloten te wisselen. Koeman bracht Galásek en Knopper in het veld, Van Halst en Van der Vaart mochten de twee vrijgekomen plaatsen op de bank innemen. De coach van de Portugezen besloot maar liefst zeven spelers te wisselen.

Een kwartier na rust scoorde de ingevallen Knopper Ajax´ eerste doelpunt. Steven Pienaar heeft zich niet voor niets vanochtend bij de selectie gevoegd. In de 61e minuut viel hij in voor Van der Meyde. Twee minuten voor tijd verdubbelde Wamberto de voorsprong.

Het volledige wedstrijdverlag volgt later.

Opstelling Sporting Farense: Mijanovic (k)(´46 Rui Marcos), Sousa (´46 Hogo Gomes), Wanner, F. Porto (´46 Carlos Costa), C. Fernandes (´46 Laranjo), Sabugo (´46 Emerson), Caniggia, Nabor, Paulo Ferreira (´46 Djurdjevic), Cavaco (´81 Teixeira), Patrick (´46 Gaspard Komol, (´72 Ferreira)).