Menu
Ajax op weg naar Barcelona

Ajax op weg naar Barcelona

Ajax 1 is maandagochtend vertrokken richting Spanje, waar dinsdagavond om 20:45 uur de Champions League-kraker tegen FC Barcelona wordt gespeeld. Meest opvallende passagier in de selectie van het eerste is Queensy Menig.

Bij afwezigheid van Nicolai Boilesen en Thulani Serero heeft trainer Frank de Boer een aantal aanpassingen moeten doen ten opzichte van de selectie voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Twente (1-1). Mike van der Hoorn en Lerin Duarte speelden vrijdag nog een wedstrijd met Jong Ajax, maar maken ze nu wel deel uit van de 19-koppige selectie voor 'Barca-uit'. Voor Queensy Menig is het de eerste keer dat hij met Ajax 1 meereist voor een Champions League-duel.

Om 19:00 vanavond is er voor Ajax nog een laatste training ter voorbereiding op het duel van dinsdagavond. Voorafgaand aan die oefensessie is er een persconferentie met Frank de Boer en Davy Klaassen. Deze wordt live uitgezonden op Ajax Exclusive TV.

De selectie van Ajax A1 reist ook mee met het eerste elftal. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding speelt dinsdag om 16:00 uur een UEFA Youth League-wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Het team van Frank Peereboom reist met het nodige vertrouwen af naar Spanje. Afgelopen zaterdag werd voor de competitie Brabant United nog met 0-4 verslagen. Het team is gebrand op een goed resultaat, nadat de vorige wedstrijd tegen Apoel Nicosia in 0-0 was geëindigd. ,,We willen met iets thuiskomen', aldus Peereboom. ,,Het liefst met drie punten."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van de Vuurst

Kolbeinn Sigthórsson en aanvoerder Niklas Moisander. Kolbeinn Sigthórsson en aanvoerder Niklas Moisander.
Het vliegtuig zoals altijd in Champions League-stijl. Het vliegtuig zoals altijd in Champions League-stijl.
Queensy Menig, nieuwkomer in de Champions League-selectie van Ajax, stapte de bus in met vrijetijdskleren... Queensy Menig, nieuwkomer in de Champions League-selectie van Ajax, stapte de bus in met vrijetijdskleren...
...maar begon aan de vlucht in het prachtige clubkostuum. ...maar begon aan de vlucht in het prachtige clubkostuum.
Ajax vertrok rond 10:45 vanaf de Amsterdam ArenA. Ajax vertrok rond 10:45 vanaf de Amsterdam ArenA.
Ajax A1 speelt dinsdag de UEFA Youth League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Mauro Savastano en Vaclav Cerny hebben er zin in! Ajax A1 speelt dinsdag de UEFA Youth League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Mauro Savastano en Vaclav Cerny hebben er zin in!