Menu
Ajax opent 2008 op de Toekomst

Ajax opent 2008 op de Toekomst

De wedstrijd tussen twee mixelftallen met leden van Lucky Ajax en leden van de technische staf was slechts een van de hoogtepunten tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ajax op de Toekomst. Bekijk hier wat vandaag zoal meer gebeurde op het sportcomplex van Ajax.

De twee elftallen met jeugdtrainers en oud-Ajacieden (lid van Lucky Ajax) staan klaar voor hun ‘nieuwjaarswedstrijd’. Voor het eerst werden de trainers en leden van Lucky Ajax gemixt. Mede door de drie doelpunten van John Bosman wonnen ‘de blauwen’ het vriendschappelijke duel met 5-4. Dennis Gerritsen nam de overige twee doelpunten voor de blauwen voor zijn rekening. De twee elftallen met jeugdtrainers en oud-Ajacieden (lid van Lucky Ajax) staan klaar voor hun ‘nieuwjaarswedstrijd’. Voor het eerst werden de trainers en leden van Lucky Ajax gemixt. Mede door de drie doelpunten van John Bosman wonnen ‘de blauwen’ het vriendschappelijke duel met 5-4. Dennis Gerritsen nam de overige twee doelpunten voor de blauwen voor zijn rekening.
Wim Jonk maakt sinds kort deel uit van de jeugdopleiding. Jonk verzorgt individuele trainingen voor de Ajax-talenten. De stilist bewees in de nieuwjaarswedstrijd het voetballen nog lang niet te zijn verleerd. De Volendammer beschikt ook nog altijd over een fluwelen traptechniek.
De nieuwjaarsreceptie van Ajax werd druk bezocht. De kantine van de Toekomst was zo goed als vol.
Voorzitter John Jaakke verzorgde de nieuwjaarstoespraak. Tijdens zijn speech overhandigde hij het eerste deel van de Ajax Bibliotheek aan Maarten Stekelenburg, Stanley Menzo en Eddy Pieters Graafland. Het boek ‘Historische grond’ van Marcelle van Hoof gaat over de vele Europa Cupwedstrijden die Ajax in de voorbije vijftig jaar heeft gespeeld. De drie (oud-)doelmannen bladerden het boek na ontvangst direct door.
Vrijwilliger Maurice Peeters kreeg uit handen van Jaakke het derde ‘Kistje van het Bestuur’. Elk jaar bedankt de club een van de vele vrijwilligers die Ajax rijk is. Peeters verzorgt voor de SVA, de Supportersvereniging Ajax onder meer reizen naar thuiswedstrijden plus zaalvoetbaltoernooien. De Belgische Ajacied is zijn club inmiddels zestien jaar trouw. ,,Achter de schermen van onze club zijn vele stille krachten actief’’, roemde voorzitter Jaakke het onbetaalbare en ‘onzichtbare’ werk van Peeters en alle overige vrijwilligers.
Op veld 3 van de Toekomst nam Ajax zaterdag 4 het op tegen het personeelsteam van Ajax. De ‘zaterdag’ won de wedstrijd met ruimer verschil: 5-0. De zaterdagamateurs beschikten over de langste adem. In de slotfase liepen de roodwitten verder uit. Op veld 3 van de Toekomst nam Ajax zaterdag 4 het op tegen het personeelsteam van Ajax. De ‘zaterdag’ won de wedstrijd met ruimer verschil: 5-0. De zaterdagamateurs beschikten over de langste adem. In de slotfase liepen de roodwitten verder uit.
Ajax-jeugdtrainer en –coördinator Patrick Ladru kapt zijn tegenstander uit.
De toeschouwers konden zich onder meer warmen aan de voetbalkunsten van Simon Tahamata, John van den Brom en Frank de Boer. Tahamata en De Boer stapten met het beste gevoel, dus als overwinnaars van het kunstgrasveld. Mister Ajax Sjaak Swart had een coachende rol bij beide elftallen. Mister Ajax kon dus niet verliezen... De toeschouwers konden zich onder meer warmen aan de voetbalkunsten van Simon Tahamata, John van den Brom en Frank de Boer. Tahamata en De Boer stapten met het beste gevoel, dus als overwinnaars van het kunstgrasveld. Mister Ajax Sjaak Swart had een coachende rol bij beide elftallen. Mister Ajax kon dus niet verliezen...
Na de nieuwjaarstoespraak van Jaakke werd het buffet geopend. Zo werd de middag besloten onder het genot van een hapje en een drankje.