Menu
Ajax opent Aegon Future Cup met zege

Ajax opent Aegon Future Cup met zege

Ajax B1 is goed aan de Aegon Future Cup begonnen. Op het hoofdveld van de Toekomst was het team van Saïd Ouaali met 1-0 te sterk voor Celtic. De Schotten maakten in de 44ste minuut een eigen goal.

Een goede start dus voor Ajax, dat de hele wedstrijd het beste van het spel had. Celtic U17 had in de beginfase nog wel een aantal gevaarlijke uitbraken, maar tegen het einde van de eerste helft had Ajax de wedstrijd onder controle. Donny van de Beek speelde een goede wedstrijd en was drie keer dicht bij de openingstreffer. Ook aanvoerder Abdel Nouri stichtte continu gevaar voor het Schotse doel.

De winst werd uiteindelijk binnengesleept via een eigen doelpunt van Celtic. Jamie McCart werkte een pass van Ajax-invaller Javairo Dilrosun achter zijn eigen doelman. De eerste punten zijn dus binnen voor Ajax, dat zaterdagmiddag tegen Corinthians zijn tweede wedstrijd speelt. De Brazilianen kenden een slechte start van het toernooi. Zij verloren met 0-4 van Liverpool.

Uitslagen poule A:

Ajax - Celtic 1-0
Corinthians - Liverpool 0-4

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Donny van de Beek was een van de gevaarlijkste Ajacieden in het openingsduel. Donny van de Beek was een van de gevaarlijkste Ajacieden in het openingsduel.
De Toekomst stroomde vol voor de openingswedstrijden van de Future Cup. De Toekomst stroomde vol voor de openingswedstrijden van de Future Cup.
Opkomst van Ajax en Celtic op het hoofdveld. Opkomst van Ajax en Celtic op het hoofdveld.
Ezra Walian startte in de spits. Ezra Walian startte in de spits.
De hoofdtribune was zaterdagochtend meteen goed gevuld. De hoofdtribune was zaterdagochtend meteen goed gevuld.