Menu
Ajax opent competitie bij Superboeren

Ajax opent competitie bij Superboeren

Ajax opent de competitie met een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Na de seizoensouverture bij de Superboeren (zondag, 12.30 uur) zijn de Amsterdammers tweemaal thuis te bewonderen, tegen sc Heerenveen en FC Groningen.

Beeld uit de laatste editie van De Graafschap - Ajax. Op de Vijverberg weet Wesley Sneijder de aandacht op zich gericht van twee spelers van de thuisploeg. Ajax won de wedstrijd met 0-5. Beeld uit de laatste editie van De Graafschap - Ajax. Op de Vijverberg weet Wesley Sneijder de aandacht op zich gericht van twee spelers van de thuisploeg. Ajax won de wedstrijd met 0-5.

De Graafschap en Ajax stonden negentien keer eerder tegenover elkaar in Doetinchem. Negen keer stapten de Amsterdammers als winnaars van het veld. Zeven keer eindigde het duel onbeslist, terwijl de Superboeren drie keer stuntten met een overwinning. De laatste ‘stunt’ stamt uit het seizoen 1975-1976: 2-1. De laatste editie van De Graafschap - Ajax op de Vijverberg (gespeeld in het seizoen 2004-2005) leverde de gasten een glansrijke 5-0 overwinning op. Julien Escudé had met twee treffers een fraai aandeel in de zege.

Invaller Ryan Babel tekende, twee minuten na te zijn ingebracht, voor zijn eerste officiële doelpunt voor Ajax 1. Mauro Rosales en Tomás Galásek scoorden de twee resterende Amsterdamse goals. Ajax benaderde met dat resultaat de recordoverwinning uit het seizoen 1997-1998. De ploeg van trainer Morten Olsen speelde de Doetinchemmers op 3 mei 1998 compleet zoek: 1-8. Benni McCarthy was met drie doelpunten topscorer bij de bezoekers. Jari Litmanen droeg twee treffers bij. Peter Hoekstra, Ronald de Boer en - jawel - doelman Edwin van der Sar waren eenmaal trefzeker. De doelman zorgde voor een unicum in de rijke clubgeschiedenis door als eerste Ajax-keeper te scoren in een officieel duel.

Juich Ajax voorbij Heerenveen en Groningen!

Na de uitwedstrijd tegen De Graafschap zijn de Ajacieden tweemaal te bewonderen in de Amsterdam ArenA. Op zondag 26 augustus is sc Heerenveen te gast, een week later ontvangt Ajax FC Groningen. Voor beide duels zijn nog kaarten beschikbaar. Lees hier alles over de kaartverkoop voor beide thuiswedstrijden.