Menu
Ajax opent Dubai Cup tegen Inter

Ajax opent Dubai Cup tegen Inter

Ajax reist in de winterstop naar de Verenigde Arabische Emiraten voor de strijd om het Mohammed bin Rashid International Football Championship, kortweg de Dubai Cup. In Dubai treffen de Amsterdammers in hun eerste wedstrijd Internazionale.

Het treffen met de kampioen van de Italiaanse Serie A wordt op 5 januari gespeeld om 18.00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Al Wasl Stadium van de kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten.
Twee dagen later strijden de verliezers van de eerste speeldag vanaf 15.00 uur om de derde plaats. De beide ploegen die hun eerste duel winnend afsloten, binden vanaf 18.00 uur de strijd aan om de hoofdprijs. De winnaar van het Mohammed bin Rashid International Football Championship verdient een miljoen dollar.

Ajax en Internazionale stonden voor het laatst tegenover elkaar op 4 augustus 2006 tijdens het Amsterdam Tournament. Het treffen bleef zonder winnaar: 1-1. Wesley Sneijder tekende drie minuten voor tijd voor de enige Ajax-treffer. Santiago Solari had de Italianen eerder al aan de leiding gebracht. Eerder in hetzelfde jaar troffen Ajax en Internazionale elkaar in de Champions League. Na het gelijkspel in de Amsterdam ArenA (2-2) boekten de Italianen voor eigen publiek een nipte overwinning: 1-0.